ပဲ သတ္ပံု

ပဲစင္းငံုလို့ ေရးတယ္မို့လားဆရာ ေတာင္သူလုပ္စဉ္က အဓိကထားစိုက္ခဲ့ပါတယ္။ ဟင္းစားပဲမွာ တန္ဘိုးထားမခံရဘူး၊ ျမန္မာျပည္မွာပါဆရာ။ အဆစ္အျမစ္ ကိုက္တာနဲ့ပတ္သက္လို့ ေကာင္းတယ္ ဆိုျကတယ္ဆရာ။

တိုင္းရင္းေဆးနည္းေတြ မသိပါ။ ေန႔လယ္စာစားေနရင္း ေဒၚျမျမေအးကေတာ့ သူငယ္ငယ္က အမ်ိဳးသမီးေတြကို အဲဒီပဲ စားခိုင္းတာ သိတယ္တဲ့။ အရင္သတ္ပံုစာအုပ္ေတြမွာ ပဲစင္းခုန္လို႔ ေရးတယ္။ ခုေခတ္ထုတ္ သတ္ပံုစာအုပ္ေတြမွာ ပဲစင္းငံုလို႔ေရးတယ္။ 

အရင္ထုတ္သတ္ပံုစာအုပ္မွ
စားေတာ္ပဲ
တပဲ = ေလးေရြး
ပဲကတိုး
ပဲက်ား
ပဲခြပ္
ပဲခူးစာငွက္
ပဲခ်ဥ္ေပါင္
ပဲစင္းခုန္
ပဲစိမ္းစားဥ
ပဲစုန္းၾကဴး
ပဲတလက္
ပဲတီခ်ဥ္
ပဲတီစိမ္း
ပဲနံ႔သာ
ပဲပိစပ္
ပဲပုစြန္
ပဲၾကီး
ပဲျပားပုပ္
ပဲလင္းေျမြသီး
ပဲလြမ္း
ပဲေစာင္းလ်ား
ပဲေဆးလံုး
ပဲေနာက္
ပဲေၾကာ္
ပဲေလွာ္
ဗိုလ္စားပဲ
မလာပဲ မသြားပဲ
မလုပ္ပဲ မကိုင္ပဲ
မေျပာပဲ မဆိုပဲ
ဝမ္းပဲငွက္
ေျမပဲ

ေနာက္ထုတ္သတ္ပံုစာအုပ္မွ
ပဲကတၱီပါ
ပဲကပ္ေၾကာ္
ပဲက်ပ္ပ်ဥ္
ပဲက်ား
ပဲခြပ္
ပဲခူးတုိင္း
ပဲငံျပာရည္
ပဲငါးပိ
ပဲစင္းငံု
ပဲစိမ္းစားဥ
ပဲစုန္းျပဴး
ပဲဆန္
ပဲဆုပ္မုန္႔
ပဲတင္းပဲေက်
ပဲတီခ်ဥ္
ပဲႀကီးခြံတြန္႔
ပဲဒလက္
ပဲနံ႔သာ
ပဲနျပား
ပဲပိစပ္
ပဲပုစြန္
ပဲပုပ္
ပဲယြံ
ပဲယဥ္း
ပဲလြမ္း
ပဲလိပ္
ပဲသီတာနာ
ပဲေစာင္းလ်ား
ပဲေတာင့္ျပဳတ္ငွက္
ပဲေထြး (ငွက္)
ပဲေလးညႇင္း

ေနာက္တိုးစရာေတြ ရွိေသးတယ္။ ေတာင္အေမရိကပဲေတြကို ျမန္မာလိုျပန္တာ မရွိေသး။ ပီရူးကလာတဲ့ လီမာပဲက ကြ်န္ေတာ္တို႔ဆီက ေယာနယ္ကပဲနဲ႔ တူတယ္။ ရွိေသးတယ္။ မေရးအားေသးပါ။

ခုေခတ္မွာ ျမန္မာစာသတ္ပံုေတြ ကေမာက္ကမျဖစ္ေနတယ္။ ေဖၚျမဴလာဆိုျပီး ထြင္ၾကတယ္။ မမွန္တာ မ်ားတယ္။ မ ေနာက္က ဘဲ လိုက္တဲ့။ ကြ်န္ေတာ္တို႔ေခတ္မွာ ဖတ္ရံုပဲ ဖတ္ပါ၊ လူပဲ နတ္ပဲလို႔ေရးတယ္။ လူဘဲလို႔သာေရးရင္ လူတပိုင္း ဘဲတပိုင္းသတၲဝါျဖစ္တယ္။

ပဲေတာင္သူေတြ ပဲကုန္သည္ေတြ ပဲစားသူေတြ ဘယ္မွာေနေန က်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၁၀-၄-၂၀၂၀

Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

Furamin BC သံဓါတ္အားေဆး