ေက်ာက္တန္း မုံ႔ဟင္းခါး
အင္ဒီယာနာမွာ စားရတယ္။ ဆရာ လာစားပါ၊ ဘာေန႔လည္း။ ဘာေန႔ရယ္ မဟုတ္ပါ။ ကြ်န္ေတာ္ ခ်က္ထားတာ။ ငန္ျပာရည္မသံုး၊ ပဲမသံုး၊ ငါးနဲ႔သာခ်က္တာတဲ့။ အခုပဲ ၂ ပန္းကန္စားခဲ့တယ္။ လက္ဖက္ေျခာက္ကလည္း စပယ္နံ႔ေလး ေမႊးေနတာပဲ။
နယူးေဒလီမွာေရာ၊ အင္ဒီယာနာပလစ္မွာေရာ မုံ႔ဟင္းခါးခ်က္ေကာင္းသူေတြရွိတယ္။ ဖိတ္ေကြ်းၾကတယ္။ အိမ္လာပို႔ၾကတယ္။ တေယာက္ကမွ မြတ္ငါးတို႔၊ မြန္းဂါးတို႔ မေျပာၾကပါ။ ကြ်န္ေတာ္တို႔တေတြက ျပည္ပမွာေနၾကရတာ။ ျမန္မာအစားအစာေတြစားျပီး၊ ျမန္မာစာ ျမန္မာစကား မွားမေျပာ မွားမေရးၾကပါ။ နာမည္မွားေခၚတဲ့ မုံ႔ဟင္းခါးထက္ ေကာင္းတယ္။
ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၁-၁-၂ဝ၁၇
နယူးေဒလီမွာေရာ၊ အင္ဒီယာနာပလစ္မွာေရာ မုံ႔ဟင္းခါးခ်က္ေကာင္းသူေတြရွိတယ္။ ဖိတ္ေကြ်းၾကတယ္။ အိမ္လာပို႔ၾကတယ္။ တေယာက္ကမွ မြတ္ငါးတို႔၊ မြန္းဂါးတို႔ မေျပာၾကပါ။ ကြ်န္ေတာ္တို႔တေတြက ျပည္ပမွာေနၾကရတာ။ ျမန္မာအစားအစာေတြစားျပီး၊ ျမန္မာစာ ျမန္မာစကား မွားမေျပာ မွားမေရးၾကပါ။ နာမည္မွားေခၚတဲ့ မုံ႔ဟင္းခါးထက္ ေကာင္းတယ္။
ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၁-၁-၂ဝ၁၇
Comments
Post a Comment