သင္ပုန္းၾကီး လကၤာ
ကြ်န္ေတာ့္ပိုု႔စ္တခု = ကရင္ႏွစ္သစ္ကူး
ကြန္မင့္တခု = ကန္စြန္းရြက္ ျဖစ္မလားလို႔ပါဆရာ။
က ကစြန္းပင္ ေရမွာရႊင္
ခ ခရမ္းသီး ဓားနဲ႔လွီး
ဂ ဂဏန္းေကာင္ လက္မေထာင္
င ငပုဏၰား ဟင္းခ်က္စား
စ စပယ္ျဖဴ ေမႊးၾကဴၾကဴ
ဆ ဆရာၾကီး ေခါင္းေလာင္းတီး
ဇ ဇလားမွာ ဆန္ထည့္ပါ
ကန္စြန္းလို႔က ေနာက္မွာေရးလာတယ္။ ခါးရမ္းသီးေရးၾကတာ မမွန္ေလာက္ပါ။ စံပယ္ မဟုတ္။ စပါယ္ မဟုတ္။
သတ္ပံုစာေလးေရးတိုင္း ေျပာလာၾကတယ္။ ေခတ္ဆိုတာ ေျပာင္းေနတာ မသိဘူးလားတဲ့။ ကြ်န္ေတာ့္ကို ပုဂံေခတ္လူသားတဲ့။ အဲတာက ဂုဏ္ယူစရာေတာ့ ေကာင္းတယ္။
ေခတ္ကာလအေျပာင္းအလဲဟူသည္ ငပိ ကို ငါးပိ၊ သမတ ကို သမၼတ၊ ခရမ္းသီး ကို ခါးရမ္းသီး၊ ကစြန္းရြက္ ကို ကန္စြန္းရြက္၊ မံု႔ ကို မုန္႔၊ စပယ္ ကို စံပယ္၊ တခါတရံ ကို တစ္ခါတစ္ရံဟု ေရးေစေလာ့လို႔ ေငါ့ေရးခဲ့တယ္။ ကန္ေတာ့ပါ။ ေဆာရီး။
သတ္ပံုကို ဘယ္သူေတြ ဘယ္လိုေရးေရး ကြ်န္ေတာ္ သူငယ္တန္းကတည္းက အခုထိ ကစြန္းရြက္စားပါတယ္။
ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၁ဝ-၁-၂ဝ၁၇
၁၇-၁၂-၂ဝ၁၇
ကြန္မင့္တခု = ကန္စြန္းရြက္ ျဖစ္မလားလို႔ပါဆရာ။
က ကစြန္းပင္ ေရမွာရႊင္
ခ ခရမ္းသီး ဓားနဲ႔လွီး
ဂ ဂဏန္းေကာင္ လက္မေထာင္
င ငပုဏၰား ဟင္းခ်က္စား
စ စပယ္ျဖဴ ေမႊးၾကဴၾကဴ
ဆ ဆရာၾကီး ေခါင္းေလာင္းတီး
ဇ ဇလားမွာ ဆန္ထည့္ပါ
ကန္စြန္းလို႔က ေနာက္မွာေရးလာတယ္။ ခါးရမ္းသီးေရးၾကတာ မမွန္ေလာက္ပါ။ စံပယ္ မဟုတ္။ စပါယ္ မဟုတ္။
သတ္ပံုစာေလးေရးတိုင္း ေျပာလာၾကတယ္။ ေခတ္ဆိုတာ ေျပာင္းေနတာ မသိဘူးလားတဲ့။ ကြ်န္ေတာ့္ကို ပုဂံေခတ္လူသားတဲ့။ အဲတာက ဂုဏ္ယူစရာေတာ့ ေကာင္းတယ္။
ေခတ္ကာလအေျပာင္းအလဲဟူသည္ ငပိ ကို ငါးပိ၊ သမတ ကို သမၼတ၊ ခရမ္းသီး ကို ခါးရမ္းသီး၊ ကစြန္းရြက္ ကို ကန္စြန္းရြက္၊ မံု႔ ကို မုန္႔၊ စပယ္ ကို စံပယ္၊ တခါတရံ ကို တစ္ခါတစ္ရံဟု ေရးေစေလာ့လို႔ ေငါ့ေရးခဲ့တယ္။ ကန္ေတာ့ပါ။ ေဆာရီး။
သတ္ပံုကို ဘယ္သူေတြ ဘယ္လိုေရးေရး ကြ်န္ေတာ္ သူငယ္တန္းကတည္းက အခုထိ ကစြန္းရြက္စားပါတယ္။
ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၁ဝ-၁-၂ဝ၁၇
၁၇-၁၂-၂ဝ၁၇
Comments
Post a Comment