Neem leaves 2 သဒၶါရြက္
ကြ်န္ေတာ့္ပို႔စ္တခု = Neem Leaves တမာရြက္
ကြန္မင့္တခု = Psy Cho မန္႔ေတြအရ ေကာင္းလြန္းလို႔ share သြားပါျပီဆရာ။ smile
Tint Swe ဟုတ္ပ။ ပို႔စ္ေရးတဲ့သူထက္ ကြန္မင့္ေတြက ပိုေကာင္းတယ္။ သူတို႔ေျပာတာေတြကို စားရရင္ေတာ့ အေကာင္းဆံုး ျဖစ္မယ္။ Smile
အတို႔စားနည္းဆိုျပီး မႏွစ္က တမာရြက္လက္ေဆာင္ရစဥ္ကေရးခဲ့တယ္။ ျမန္မာ့အစားအစာေတြထဲမွာ တို႔စရာပါရင္ ထမင္းျမိန္တယ္။ တႏွစ္ပတ္လံုးရေနတဲ့ တို႔ျမႇဳပ္စရာေတြအျပင္ ရာသီအလိုက္ရတာမ်ိဳးက ပိုျပီးခံတြင္းေတြ႔တယ္။ (ေမရီလင္း) ကအျပန္ တည္းတဲ့အိမ္က တမာရြက္လက္ေဆာင္ထည့္ေပးလိုက္လို႔ ကေန႔ ေန႔လည္စာမွာ တမာရြက္ျပဳပ္နဲ႔ ထမင္းစားတယ္။ ငါးပိခ်က္ ခ်က္တယ္။ (ကြ်န္ေတာ္ခ်က္တာ မဟုတ္ပါ။)
ဘယ္တို႔စရာကို ဘာနဲ႔တို႔မလည္းက ေရြးရေသးတာ။ ငါးပိရည္ခ်ိဳနဲ႔ လိုက္ဖက္တာ၊ ငံျပာရည္နဲ႔လိုက္ဖက္တာ၊ ငါးပိခ်က္နဲ႔ လိုက္ဖက္တာ။ တမာရြက္ကို ငါးပိခ်က္နဲ႔ ပိုလိုက္တယ္ထင္ပါတယ္။ ငယ္ငယ္တံုးကေနခဲ့ရတဲ့ အညာေဒသက ေတာရြာမွာ ေအာက္အရပ္က အစားအစာဆိုတာ ရခဲပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ရိုးရိုးငါးပိကိုပဲ ေျမအိုး၊ ဒယ္အိုးနဲ႔ခ်က္တာသာ စားခဲ့ရတယ္။
အဲတာေၾကာင့္ေနမွာ ကြ်န္ေတာ္က ေအာက္အရပ္ကလာတဲ့ ငါးပိရည္ထက္ ငါးပိခ်က္ကိုပိုၾကိဳက္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔၊ ငရုပ္သီးစိမ္းေလး ခပ္ထားျပီး ဆီေလးပါစိုေနမွ။ တခ်ိဳ႕က ငါးပိခ်က္ထဲမွာ ငါးပိတံုးေလး ပါလရာထည့္ခ်က္တယ္။ နံနံပင္ခပ္လိုက္ေတာ့ ျပည့္စံုသြားေရာ။
ေအာက္အရပ္ကလာတဲ့ ငပိရည္က်ိဳရင္လည္း ကြ်န္ေတာ္က ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငရုပ္သီးေျခာက္၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ စတာေလးေတြ ဘိုးသိုဖတ္သတ္ပါေနမွ။ ျပီးရင္ ဆီေလးနည္းနည္းပါဝင္းေနမွ။ ဟင္းခ်က္နည္းေရးတာ မဟုတ္ပါ။ ကိုယ္ၾကိဳက္တာေလး ေရးတာ။
ဒီအရပ္မွာေတာ့ တမာရြက္ကို အပင္ကခူးေရာင္းတာ မရႏိုင္ပါ။ ရိုးတံညႇာေလးမွာ ဖူးေနတဲ့တမာရြက္ကို ပလပ္စတစ္ အိတ္ထဲထည့္၊ ေလထုတ္ျပီး ေအးခဲထားတယ္။ အရသာေကာင္းပါတယ္။ ဒိထက္ေကာင္းတာလည္း မရွိပဲကိုး။
တမာရြက္လည္းေကာင္း၏။ သဒၶါရြက္လည္းေကာင္း၏။
ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၁-၈-၂ဝ၁၆
ကြန္မင့္တခု = Psy Cho မန္႔ေတြအရ ေကာင္းလြန္းလို႔ share သြားပါျပီဆရာ။ smile
Tint Swe ဟုတ္ပ။ ပို႔စ္ေရးတဲ့သူထက္ ကြန္မင့္ေတြက ပိုေကာင္းတယ္။ သူတို႔ေျပာတာေတြကို စားရရင္ေတာ့ အေကာင္းဆံုး ျဖစ္မယ္။ Smile
အတို႔စားနည္းဆိုျပီး မႏွစ္က တမာရြက္လက္ေဆာင္ရစဥ္ကေရးခဲ့တယ္။ ျမန္မာ့အစားအစာေတြထဲမွာ တို႔စရာပါရင္ ထမင္းျမိန္တယ္။ တႏွစ္ပတ္လံုးရေနတဲ့ တို႔ျမႇဳပ္စရာေတြအျပင္ ရာသီအလိုက္ရတာမ်ိဳးက ပိုျပီးခံတြင္းေတြ႔တယ္။ (ေမရီလင္း) ကအျပန္ တည္းတဲ့အိမ္က တမာရြက္လက္ေဆာင္ထည့္ေပးလိုက္လို႔ ကေန႔ ေန႔လည္စာမွာ တမာရြက္ျပဳပ္နဲ႔ ထမင္းစားတယ္။ ငါးပိခ်က္ ခ်က္တယ္။ (ကြ်န္ေတာ္ခ်က္တာ မဟုတ္ပါ။)
ဘယ္တို႔စရာကို ဘာနဲ႔တို႔မလည္းက ေရြးရေသးတာ။ ငါးပိရည္ခ်ိဳနဲ႔ လိုက္ဖက္တာ၊ ငံျပာရည္နဲ႔လိုက္ဖက္တာ၊ ငါးပိခ်က္နဲ႔ လိုက္ဖက္တာ။ တမာရြက္ကို ငါးပိခ်က္နဲ႔ ပိုလိုက္တယ္ထင္ပါတယ္။ ငယ္ငယ္တံုးကေနခဲ့ရတဲ့ အညာေဒသက ေတာရြာမွာ ေအာက္အရပ္က အစားအစာဆိုတာ ရခဲပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ရိုးရိုးငါးပိကိုပဲ ေျမအိုး၊ ဒယ္အိုးနဲ႔ခ်က္တာသာ စားခဲ့ရတယ္။
အဲတာေၾကာင့္ေနမွာ ကြ်န္ေတာ္က ေအာက္အရပ္ကလာတဲ့ ငါးပိရည္ထက္ ငါးပိခ်က္ကိုပိုၾကိဳက္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔၊ ငရုပ္သီးစိမ္းေလး ခပ္ထားျပီး ဆီေလးပါစိုေနမွ။ တခ်ိဳ႕က ငါးပိခ်က္ထဲမွာ ငါးပိတံုးေလး ပါလရာထည့္ခ်က္တယ္။ နံနံပင္ခပ္လိုက္ေတာ့ ျပည့္စံုသြားေရာ။
ေအာက္အရပ္ကလာတဲ့ ငပိရည္က်ိဳရင္လည္း ကြ်န္ေတာ္က ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငရုပ္သီးေျခာက္၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ စတာေလးေတြ ဘိုးသိုဖတ္သတ္ပါေနမွ။ ျပီးရင္ ဆီေလးနည္းနည္းပါဝင္းေနမွ။ ဟင္းခ်က္နည္းေရးတာ မဟုတ္ပါ။ ကိုယ္ၾကိဳက္တာေလး ေရးတာ။
ဒီအရပ္မွာေတာ့ တမာရြက္ကို အပင္ကခူးေရာင္းတာ မရႏိုင္ပါ။ ရိုးတံညႇာေလးမွာ ဖူးေနတဲ့တမာရြက္ကို ပလပ္စတစ္ အိတ္ထဲထည့္၊ ေလထုတ္ျပီး ေအးခဲထားတယ္။ အရသာေကာင္းပါတယ္။ ဒိထက္ေကာင္းတာလည္း မရွိပဲကိုး။
တမာရြက္လည္းေကာင္း၏။ သဒၶါရြက္လည္းေကာင္း၏။
ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၁-၈-၂ဝ၁၆
Comments
Post a Comment