Sunday, May 17, 2015

Secrets to healthy hair ဆံပင္က်န္းမာေရး

ဘယ္အသက္အရြယ္မွာမဆို ဆံပင္က်န္းမာသန္စြမ္းေစနည္းကို ၁၃-၅-၂ဝ၁၅ ေန႔က Fox news မွာေရးထားပါတယ္။ ဆံပင္ေကာင္းေနတဲ့ အမ်ိဳးသမီးတိုင္း ဆြဲေဆာင္မႈရွိတယ္လို႔ သိတာမို႔ ကိုယ့္ကိုယ္ကို ယံုၾကည္စိတ္ရွိေနၾကပါမယ္။ အကဲျဖတ္သူတခ်ိဳ႕ကလည္း လူျမင္ရင္ ဘယ္လိုဆံပင္နဲ႔ မိန္းကေလးလို႔ ေျပာေလ့ရွိၾကတယ္မဟုတ္ပါလား။

ဆံပင္ေကာင္းျခင္းရဲ႕လိႈ႕ဝွက္ခ်က္ကဘာလည္း
ဆံပင္ရဲ႕ ၉၁% ဟာ ပရိုတင္းျဖစ္တယ္။ (အမိုင္ႏိုအက္စစ္) ျဖစ္တယ္။ ဒါေၾကာင့္ စားတာေသာက္တာထဲမွာ (ပရိုတင္း) ပါရမယ္။ (ဖက္တီးအက္စစ္) ပါရမယ္။ အဲတာက အဆီအစိမ္းျဖစ္တယ္။ မရွိမျဖစ္ (အမိုင္ႏိုအက္စစ္) ဆိုတာ (ပရိုတင္း) အစိမ္းျဖစ္တယ္။ သတိထားဘို႔က အဲဒီအစာေတြပါေအာင္စားေပမယ့္ ဆံပင္နဲ႔ ေျခသည္းလက္သည္းေတြဆီကို နည္းနည္းေလးသာ ေရာက္လာတယ္။ (ဖက္တီးအက္စစ္) နဲ႔ (အမိုင္ႏိုအက္စစ္) စားတာထဲမွာ မနည္းေစရပါ။

အသက္ရလာရင္ ဆံပင္လည္းအိုစာလာမယ္။ အေရာင္ျဖဴလာျပီ။ ကြ်တ္လြယ္လာျပီ။ ကြ်တ္ဆတ္လာျပီ။ ေဆးနည္းေတြ ေပးေပမယ့္ မ်ိဳးဗီဇမွာပါလာကိုေတာ့ ဆရာဝန္ေတြက မတတ္ႏိုင္ပါ။ ပိုေကာင္းႏိုးနဲ႔ ေစ်းၾကီတာေတြ၊ နာမည္ၾကီးတာေတြ၊ ေၾကာ္ျငာေကာင္းတာေတြေနာက္ မလိုက္ရပါ။ လုပ္လို႔ရတာကိုေတာ့ လုပ္သင့္ပါတယ္။ အစားအေသာက္ပါ။

ဆံပင္ျဖဴလာတာက (မယ္လင္နင္) ဓါတ္နဲ႔ဆိုင္တယ္။ ဆံပင္ (ဆဲလ္) ေတြက (ဟိုက္ဒရိုဂ်င္ ပါေအာက္ဆိုက္) ထုတ္လာတယ္။ ညိဳတိုတိုအေရာင္ျဖစ္လာတယ္။ အသက္ၾကီးတာနဲ႔ catalase (အင္ဇိုင္းမ္) နည္းလာျပီး (ဟိုက္ဒရိုဂ်င္ ပါေအာက္ဆိုက္) နည္းေစတယ္။ (မယ္လင္ႏိုဆိုက္) နည္းလာျပီး အေရာင္ေလ်ာ့လာေတာ့တယ္။ အသက္ရလာျပီး ၾကက္သေရရွိရွိ လွေနတာ ေကာင္းပါတယ္။ ျဖစ္ႏိုင္သေလာက္ေတာ့ ဆြဲထားေပါ့။ အစားအေသာက္ကို သတိျပဳပါေလ။

ဆံပင္ေဆးဆိုးျခင္း
အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စု (အယ္လ္ေအ) က နာမည္ၾကီး Marco Pelusi Salon ပိုင္ရွင္ Marco Pelusi (မာကို ပလူစီ) က အၾကံေပးပါတယ္။ အဆိပ္အေတာက္မပါတာကိုသာသံုးပါတဲ့။

ဆံပင္ႏူးညံ့ျခင္း
အသက္နည္းနည္းရလာတာနဲ႔ ဆံပင္က ေျခာက္လာၾကမယ္။ ႏူးညံ့မႈလည္းနည္းလာမယ္။ ေကာက္တြန္႔လာမယ္။ ကြ်တ္လြယ္လာမယ္။ ကိုယ္ခႏၶာကေနတဲ့ (စီဘမ္) ေၾကာင့္ျဖစ္ပါတယ္။ အဲတာက အေရျပားအဆီပ်ံေနေစတဲ့ဓါတ္ ျဖစ္တယ္။ အသက္ (၁ဝ) ၾကီးလာတာနဲ႔ (စီဘမ္) ထုတ္တာလည္း (၁ဝ%) နည္းလာတယ္။ အဲတာသက္သာေအာင္
(အင္တီေအာက္ဆီဒင့္) ၾကြယ္ဝတဲ့အစားအေသာက္ စားေသာက္ရမယ္။ ဗီတာမင္ (ေအ)၊ (အီး) နဲ႔ (စီ) လိုမယ္။ (အိုမီဂါ-သရီး ဖက္တီးအက္စစ္) လိုတယ္။ ဆံပင္အလွျပင္ Tatiana Boyko (တာတီနာ ဘိုက်ိဳ) ရ့ဲအၾကံေပးခ်က္က ၾကက္ဆူဆီ ျဖစ္ပါတယ္။ ဆံပင္အေျခမွာ ယူကလစ္ဆီနည္းနည္း ပြတ္သပ္လိမ္းေပးရမယ္။

Carol Alt (ကာရိုးလ္ အယ္လ္) က စာအုပ္ (၃) အုပ္ေရးထားတယ္။ Eating in the Raw အစိမ္းစားပါ။ The Raw 50 အစိမ္း ၅ဝ။ Easy Sexy Raw ဆြဲေဆာင္မႈေကာင္းတဲ့အစိမ္း။ (ကာရိုးလ္) ပံုကို နာမည္ၾကီး မဂၢဇင္း ၇ဝဝ ေက်ာ္မွာပါတယ္။ သူေရးတဲ့စာအုပ္ကေတာ့ A Healthy You က်န္းမာေနတဲ့သင္။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၁၇-၅-၂ဝ၁၅
Photos of (1) Julia Savchenko; (2) Carol Alt

1 comment:

  1. ဆရာ ကၽြန္မ ဆံပင္က ေခါင္းေလွ်ၿပီး၂ရက္ၾကာရင္ အဆီျပန္ၿပီးေတာ့ ကပ္ေနပါတယ္
    အဆီထြက္တဲ့ဆံသားအတြက္ ဘာေတြလုပ္ရင္ သက္သာမလဲ သိျခင္းလို႔ပါရွင့္

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

ဆိုရွယ္လစ္ေခတ္၏ ေကာင္းကြက္ကိုရွာျခင္း

လုပ္သားျပည္သူႏွင့္ ဦးၾကီးဟု အေခၚခံရသူမ်ား၏ စကားဝိုင္းမွာ ေျပာၾကတယ္။ လုပ္သားျပည္သူ- အဲဒါ ငစိန္နဲ႔ မီးဒုန္းေခတ္ ဦးၾကီး - ဆန္တျပည္ ၆၅ ျပ...