Margarine မာဂ်ရင္း

ဗိုက္ဗိုက္တို ့ေရွာင္ၾကဥ္သင့္ေသာ အစားအစာမ်ားဆိုတဲ့ေဆာင္းပါးထဲမွာ မာဂ်ရင္းဆိုတဲ့ အစားအစာတမ်ိဳးပါေနပါတယ္ အဲ့ဒါ ဘယ္လိုအစားအစာလဲဆိုတာ ေျပာျပေပးပါဆရာ ေလးစားလွ်က္

အဲဒီ ဗိုက္ဗိုက္တို႔ ေရွာင္ၾကဥ္သင့္ေသာ အစားအစာမ်ားကို ဘယ္သူေရးသလဲ မသိ။ ကြ်န္ေတာ္ေရးတာေတာ့ မဟုတ္ေလာက္။ ကြ်န္ေတာ္က ကိုယ္ဝန္ေဆာင္လို႔သာ ေရးတယ္။

Margarine မာဂ်ရင္းကို ေထာပတ္တုလို႔လည္း ေခၚၾကတယ္။ ၁၈၆၉ ခုႏွစ္ကတည္းက ျပင္သစ္မွာ တတိယ နပိုလီယန္ လက္ထက္မွာ စသံုးတယ္။

ေထာပတ္ကို ႏြာႏို႔ကေနလုပ္တယ္။ မာဂ်ရင္းကို အသီးအႏွံဆီနဲ႔ ေရကေနလုပ္တယ္။ ႏြားႏို႔ပါတာလည္းရွိတယ္။ အဆီဓါတ္ အနည္းဆံုး ၈ဝ% ပါတယ္။ ယူအက္ေအမွာ ႏြားႏို႔မပါ။ အဆီပါႏႈန္း မတူၾက။

က်န္းမာေရးအရယွဥ္းၾကည့္ရင္ မာဂ်ရင္းက ေထာပတ္ထက္ သာတယ္။ ဆိုးတဲ့ကိုလက္စေထာ မမ်ားေစပါ။ ႏွလံုးေရာဂါအတြက္ မာဂ်ရင္းက ေထာပတ္ထက္သင့္တယ္။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၃ဝ-၈-၂ဝ၁၈

Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

တခုတ္တရ