Summer food ေႏြမွာ ေႏြစာေတြလာေတာ့မည္

ဒီစာေရးခဲ့ (၃) ႏွစ္ရွိျပီ။ ေဒလီမွာေနတံုးကေရးခဲ့တာပါ။

• ေရွ႕အိမ္ကသရက္ပင္မွာ ေဝဆာေနေအာင္ဖူးေနတာကို အိမ္ေရွ႕ထြက္တိုင္း ျမင္ေနရလို႔ သရက္ရြက္ႏု၊ သရက္ဖူး၊ သရက္ကင္း၊ သရက္သီးစိမ္းနဲ႔ သရက္သီးမွည့္ေတြ စဥ္တိုက္ဆက္တိုက္လာေတာ့မယ္ဆိုတာသိေနရျပီ။
• ျမန္မာေတြက ထန္းတပင္လံုးအသံုးခ်နည္း၊ မန္က်ည္းတပင္လံုးအသံုးခ်နည္းဆိုတာေတြမွာ ထူးခြ်န္ၾကတယ္။ ဒီမွာက မန္က်ည္းဆို မန္က်ည္းသီးမွည့္ တမ်ိဳးကလြဲရင္ ဘာမွသံုးတာမရွိဘူး။
• ေဒလီမွာက သရက္ဆိုရင္ သရက္သီးမွည့္နဲ႔ သရက္သီးကုလားတည္ ႏွစ္မ်ိဳးတည္းသာစားတတ္ၾကတယ္။ ျမန္မာေတြလို သရက္သီးစိမ္းကို ဓါးနဲ႔ေပါက္၊ ဓါးနဲ႔ရစ္လွီးျပီး သရက္ခ်ဥ္၊ သရက္သီးဆီစိမ္မ်ိဳးကို မလုပ္တတ္ၾကပါ။ မရမ္းသီးဆိုရင္ အစိမ္းေရာအမွည့္ပါ မရွိပါ။
• သူတို႔က ေညာင္ရြက္၊ တမာရြက္လဲမစားတတ္ၾကပါ။ ကိုယ့္ထဲကိုယ့္ဟာ တေယာက္ေယာက္က ခူးဆြတ္ေရာင္းပါမွ၊ ေပးပါမွစားရတယ္။ ခါတိုင္းခူးေရာင္းေနၾကတေယာက္က အေမရိကားေရာက္သြားလို႔ သည္ႏွစ္ တမာရြက္နဲ႔ ေညာင္ရြက္ စားရမဲ့အလားအလာကို မွန္းမရေသးပါ။
• အေဝးေနရသူေတြကေျပာတဲ့ လြမ္းစရာတမ္းစရာေတြကိုဖတ္ျပီး၊ အထဲေနရသူေတြက တပမ္းသာတယ္လို႔ ေက်နပ္ၾကေစခ်င္ပါတယ္။
• ဂ်န္႔ဖုဒ္ေတြ၊ ဖတ္စ္ဖုဒ္ေတြ၊ အစာတုေတြကို အဟုတ္မထင္ၾကေစခ်င္ပါ။ မျမင္ရတာၾကာျပီျဖစ္တဲ့ မုန္႔ပ်ားသလက္နဲ႔ ဖုန္းတခ်က္ေခၚတာနဲ႔ အေရာက္လာပို႔မဲ့ ပီဇာမလဲႏိုင္ပါ။
• ေႏြမွာ ဘာဂါ မစားခ်င္ပါ၊ ေႏြစာသာစားခ်င္ပါသည္။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၂၈-၃-၂ဝ၁၃
၁၆-၂-၂ဝ၁၆

Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

တခုတ္တရ