Red or White Grapes စပ်စ္သီး အနီနဲ႔ အစိမ္း

၁။ Antihistamine and Anti-inflammatory အင္တီဟစ္တမင္းနဲ႔ အေရာင္က်အစြမ္း
စပ်စ္သီးအခြဲအေရာင္ရင့္ေလေလ phytonutrients မ်ားေလေလ အေရာင္ေတာက္ေလေလ။ antioxidant (flavonoids) အစြမ္းပိုမ်ားတယ္။ flavonoid ျဖစ္တဲ့ quercetin ကေန အင္တီဟစ္တမင္းအစြမ္းနဲ႔ အေရာင္က်အစြမ္းကိုေပးတယ္။ အေကာင္ကိုက္တာ၊ ေရာဂါပိုးဝင္တာ (ဥပမာ အေအးမိ) ျဖစ္ရင္ ဟစ္တမင္းဓါတ္ထြက္တယ္။ အင္တီဟစ္တမင္းဓါတ္က ေခ်ဖ်က္ေပးတယ္။ အဲတာေၾကာင့္ အလာဂ်ီအတြက္သံုးက်တယ္။

Menopause Symptoms ေသြးဆံုးျခင္း
အနီေရာင္ စပ်စ္သီးမွာ flavonoid (resveratrol) ပါတယ္။ ဓါတ္ခြဲခန္းမွာေဖၚစပ္တဲ့ diethylstilbestrol နဲ႔ဆင္တူတယ္။ အဲတာက မ-ေဟာ္မုန္း အီစထိုဂ်င္ျဖစ္တယ္။ေသြးဆံုးျပီး အမ်ိဳးသမီးေတြအတြက္ေကာင္းတယ္။

၂။ Cancer ကင္တာကာကြယ္ေရး
စပ်စ္သီးမွာပါတဲ့ Resveratrol ဓါတ္အျပင္ တျခားဓါတ္ေတြကေန ကင္ဆာကိုကာကြယႏိုင္စြမ္းရွိၾကတယ္။ catechins, proanthocyanidins နဲ႔ stilbenes ဓါတ္ေတြကစပ်စ္သီးအနီေရာင္မွာပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အူမၾကီးကင္ဆာကို ကာကြယ္ႏိုင္မလား စမ္းသပ္ေနတယ္။ အဆုပ္ကင္ဆာအတြက္လည္း စမ္းသပ္ေနတယ္။

၃။ Manganese မင္းဂနီးစ္ဓါတ္
စပ်စ္သီး အနီမွာေရာ အစိမ္းမွာပါပါတယ္။ ခြက္တခြက္စာကေန တေန႔တာလိုအပ္ခ်က္ရဲ႕ ၃၃% ကိုရေစတယ္။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၂ဝ-၁ဝ-၂ဝ၁၅

Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

တခုတ္တရ