Storing Rice အသိုးကို အိုးေျပာင္းမထည့္ပါနဲ႔

သိုးေနတဲ့ထမင္းကို အိုးသစ္ထဲကိုေျပာင္းထည့္မေနပါနဲ႔တဲ့ ေဒၚစုကေျပာတာပါ။

ထမင္းကို မသိုးေအာင္ထားနည္း
အမ်ိဳးအစားနဲ႔ ဘယ္လိုထားသိုမလည္းအေပၚမွာမူတည္တယ္။ မခ်က္ရေသးဆဲ့ဆန္ကို အမံႈအမႊား၊ အင္းဆက္နဲ႔ မပါသင့္တာေတြမပါရင္ ဘယ္ေလာက္ၾကာၾကာ ထားသိုႏိုင္ပါတယ္။ အကန္႔အသတ္မရွိလို႔ေျပာႏိုင္တယ္။ White rice ဆန္ျဖဴ၊ Wild rice ဆန္ရိုင္း၊ Arborio rice အာဘိုရီယိုဆန္၊ Jasmine rice စပယ္ဆန္၊ Basmati rice ဘာ့စ္မာသီဆန္ အားလံုး အကန္႔အသတ္မရွိထားႏိုင္ၾကတယ္။ Brown rice ဆန္လံုးညိဳကိုေတာ့ ၃-၆ လ၊ ေရခဲေသတၲာထဲမွာ ၆-၁၂ လနဲ႔ ေအးခဲခန္းထဲမွာ ၁၂-၁၈ လထားႏိုင္တယ္။ ဆန္ကို အထားခံေအာင္ ေအးျပီး ေျခာက္ေသြ႔ရာမွာထားပါ။ အိတ္ကိုဖြင့္ျပီးရင္ လိုတာကိုယူျပီးေနာက္ အိတ္ကိုျပန္ပိတ္ထားပါ။ ေလလံုပါေစ။

ခ်က္ထားတဲ့ဆန္ (ထမင္း) ကို ဘယ္လိုထားသိုမလည္း
ေရခဲေသတၲာထဲမွာ ၄-၆ ရက္၊ ေအးခဲခန္းထဲမွာ ၆ လၾကာ ထားႏိုင္တယ္။ အဖံုးနဲ႔ ေလလံုေအာင္ထားပါ။ အခန္းတြင္း အပူခ်ိန္မွာထားရင္ ဗက္တီးရီးယားပိုးေတြဟာ အပူခ်ိန္ ၄ဝ ကေန ၁၄ဝ ဒီဂရီအတြင္းအျမန္ေပါက္ပြါးၾကတယ္။ အဲတာဆို ၂ နာရီအထိသာခံမယ္။ ေရခဲေသတၲာနဲ႔ ေအးခဲခန္းမွာ ေလလံုစရာထဲမွာ သိမ္းထားပါ။ သုညဒီဂရီမွာအသင့္ဆံုးျဖစ္တယ္။

ေအးေအာင္ထားတဲ့ထမင္းကို ျပန္ေႏႊးနည္း
မီးဖိုေပၚမွာ ထမင္း ပမာဏတခြက္တိုင္းကို ေရလက္ဖက္ရည္ဖြန္း ၂ ဇြန္းပါေရာထည့္ပါ။ အဖံုးအုပ္ပါ။ ၅ မိနစ္ၾကာ အပူေပးပါ။ မိုက္ခရိုေဝ့ဖ္ထဲမွာ အဲလိုနည္းအတိုင္း ပမာဏတခြက္တိုင္းကို ၁ မိနစ္ၾကာအပူေပးပါ။ ေအးခဲထားတဲ့ထမင္းကို ၂ မိနစ္။

ထမင္းမေကာင္းေတာ့ဘူးဆိုတာ အနံ႔နဲ႔သိမယ္။ အျမင္အရလည္းေျပာင္းလာျပီ။ အရသာလည္းေျပာင္းတယ္။

အိုးလည္းေျပာင္း၊ ဆန္လည္းေျပာင္း၊ ထမင္းေကာင္းေကာင္းကို ဝဝလင္လင္စားခ်င္သလိုသံုးႏိုင္ၾကပါေစ။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၂၅-၁ဝ-၂ဝ၁၅

Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

တခုတ္တရ