Roasted Duck ဘဲကင္

ဒီႏွစ္ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္၊ မႏွစ္က ဘဲကင္။

မေန႔က သမီးမေကးေကးက ခ်ီကာဂိုသြားတာ ဟိုကေနဖုန္းဆက္တယ္။ ဘာဝယ္ခဲ့ရမလဲ။ ဘဲကင္။ ကေန႔စားၾကတယ္။ ဗမာပီပီ ငါးေျခာက္ဟင္းေလးလည္းခ်က္တယ္။ အသီအရြက္ေၾကာ္လည္းပါ။ ကြ်န္ေတာ့္တြက္တာ ငရုပ္သီးစိမ္းေထာင္းဗူး စားပြဲေပၚက မေရြ႕ပါ။ ေျပာရ ျပရတာ အားေတာ့နာတယ္။ စားေကာင္းတယ္။

ဘဲကင္လုပ္နည္း စာဖတ္ထားတာ။ အိုဗန္ထဲမွာ 375 F (190 C) အပူေပးပါ။ ဆား + ပက္ပါ + ပါပရီကာ သုတ္လိမ္းပါ။ ျပန္ကင္ပါ။ တနာရီၾကာမယ္တဲ့။

ကြ်န္ေတာ္ငယ္ငယ္က မံုရြာျမိဳ႕ ရတနာပံုရပ္ကြက္မွာ အိမ္အေရွ႕ဖက္လမ္းၾကားေလးကေန သာစည္လမ္းအတြက္ထိပ္မွာ ဘဲသားဟင္းလ်ာေရာင္းတဲ့ ဆိုင္တဆိုင္ရွိတယ္။ ဘဲကင္စားတိုင္း အမွတ္ရတယ္။ အေမရိကန္ေတြ အသည္းစြဲၾကိဳက္တဲ့ တာကီ ေခၚ ၾကက္ဆင္ထက္ ဘဲကင္ကိုပိုၾကိဳက္တယ္။

ပီကင္းဘဲကင္လို႔ ႏႈတ္က်ိဳးေနၾကတာမ်ားတယ္။ ထိုင္းကေနျပန္ရင္ ဝယ္လာတယ္။ ေဒလီမွာလည္း တခါတခါစားရတယ္။ တရုပ္ျပည္ကို တေခါက္ေရာက္ေတာ့ ေကြ႔မင္ ေခၚ ကူမင္းကေန အေတာ္ေဝးေဝးကားနဲ႔သြားၾကတယ္။ တလမ္းလံုး ဘဲကင္ဆိုင္ေတြခ်ည္းပဲ။ အေကာင္းဆံုးဆိုတဲ့ဆိုင္မွာ ထိုင္စားၾကတယ္။ တကယ္ေကာင္းတယ္။

ဘဲကင္လည္း ေကာင္း၊ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္လည္း ေကာင္းတယ္။
ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၂ဝ-၂-၂ဝ၁၇
၂ဝ-၂-၂ဝ၁၈

Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

တခုတ္တရ