Banyan Dish ေညာင္ရြက္စားနည္း

ေညာင္ရြက္က ဘယ္လိုစားတာလည္းဗ်။ ငါးပိရည္နဲ႔ တို႔စားတာလား။

ကြ်န္ေတာ္က နည္းနည္းေလးသာသိတယ္။

ေညာင္ရြက္အႏုနဲ႔ အဖူးေလးေတြကို ေရေႏြးေျဖာျပီး ငပိရည္၊ ငန္ျပာရည္ အငန္တမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ တို႔စားႏိုင္တယ္။

သုပ္စားနည္းလည္းရွိတယ္။ ေရေႏြးေျဖာျပီးသား ေညာင္ရြက္အႏုနဲ႔ အဖူးေလးေတြကို ပဲမႈန္႔၊ ေျမပဲဆံေထာင္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ထည့္တယ္။ ငန္ျပာရည္ေတြ ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔ေတြပါရင္ ေညာင္ရြက္အရသာ ေပ်ာက္မယ္။

ေညာင္ပင္က အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိတာ။ အရြက္အနီေရာင္ပါတာက ပိုေကာင္းတယ္။ ေညာင္ရြက္မွာ ဖန္၊ သက္၊ ဆိမ့္တဲ့အရသာ ရွိတယ္။ ေညာင္ခ်ဥ္ရြက္က အေကာင္းဆံုးလို႔ ၾကားဖူးတယ္။ ခ်ဥ္တဲ့အရသာေလးပါတယ္။ ခ်က္မစားဖူးပါ။

ကြ်န္ေတာ္သိတာက နည္းနည္းေလး။ အဲတာနဲ႔ လိုက္ရွာေတာ့ ပို႔စ္တခုေတြ႔ပါတယ္။ ဒီတခါေတာ့ တေန႔က ေစ်းထဲသြားတာ ရွားရွားပါးပါး ေတြ႔တာနဲ႔ ေညာင္ခ်ဥ္ကိုု ရွမ္းတိုု႔ရိုုးရာ ခ်ဥ္ရည္ခ်က္စားမယ္ စိတ္ကူးပါတယ္။ ေျပာရအံုုးမယ္ ဇာတ္လမ္းပ ေညာင္ခ်ဥ္မွတ္လိုု႔ ဝယ္လိုုက္တာ အရြက္က သေျပခ်ဥ္ျဖစ္ေနတယ္ ႕႕႕ လို႔ဖတ္ရတယ္။ ပို႔စ္ေရးသူက ပဲပုုပ္ + နံရိုုး + ေညာင္ခ်ဥ္ရြက္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴနီ + ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔နဲ႔ ေရာခ်က္တယ္။ ရွမ္းစတိုုင္လ္ အရည္ေသာက္တဲ့။

ရွမ္းလူမ်ိဳးတဦးကေန စားစရာအေၾကာင္း သြားရည္က်ေေအာင္ေရးထာတာမွာ ျမန္မာစာသတ္ပံုကပါ မွန္ေသးတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့၊ တစ္ေန႔ကေတြ မဟုတ္။ သတ္ပံုမွားရင္ တိုင္းရင္သားလားေျပာၾကသူေတြ သိၾကေစခ်င္တယ္။

http://chenaddy.blogspot.com/2012/03/blog-post_12.html

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၁ဝ-၃-၂ဝ၁၈

Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

Furamin BC သံဓါတ္အားေဆး