Monday, December 26, 2016

Food for Health တည့္တဲ့အစာ လူက်န္းမာ

• ဆီးခ်ိဳသမား အခ်ိဳမစား၊ ဆန္ထက္ ဂ်ံဳပိုစား၊
• ေသြးတိုးသမား အငန္မစား၊ အခ်ိဳေလွ်ာ့စား၊ ေဆးမွန္မွန္စား၊
• ကိုလက္စေထာမ်ား အသားဆီမစား၊ ပင္လယ္ငါးစား၊
• ႏွလံုးေရာဂါသမား အငန္-အဆီ-အခ်ိဳေလွ်ာ့စား၊
• ေလနာသမား အခ်ိန္မွန္စား၊ စားေနက်အစာစား၊
• ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ထား တေယာက္စာမကစား၊
• ကေလးေမြးထား မေမြးခင္ကလိုစား၊
• ေဂါက္သမား အသားေလွ်ာ့စား၊ အျမစ္အသည္းမစား၊
• ပန္းနာ-အလာဂ်ီရွိသူမ်ား မတည့္တာမစား၊
• ေသြးအားနည္းသူမ်ား သံဓါတ္ပါအစာစား၊ အသည္းစား၊
• ဝမ္းပ်က္သူမ်ား ဓါတ္ဆား၊
• ဝမ္းခ်ဳပ္သူမ်ား ဖိုက္ဘာပါတာစား၊
• ဆီးေဆးေသာက္ထား အုန္းေရနဲ႔ ငွက္ေပ်ာသီးစား၊
• ေသြးယိုသူမ်ား ဗီတာမင္ (စီ) စား၊
• ၾကက္မ်က္သင့္နဲ႔ ၾကာဆူးရွိသူမ်ား အေရာင္ပါအသီးအႏွံစား၊ ဗီတာမင္ေအစား၊
• ပိန္ခ်င္သူမ်ား အစားအစာနဲ႔ အားကစား သတိထား၊
• အရိုးပါးသူမ်ား ကယ္လ္စီယမ္စား၊
• ေသြးဆံုးသူမ်ား ပဲပုပ္စား၊
• ဝခ်င္သူမ်ား ကလိုရီမ်ားမ်ားစား၊
• က်န္းမာခ်င္သူမ်ား အသီးေန႔တိုင္းစား၊
• ေရာဂါမရခ်င္သူမ်ား ေအာ္ဂဲနစ္အစာစား၊
• ေဆးခန္းမသြားခ်င္သူမ်ား အသီးအႏွံဆီသာစား၊
• လွပခ်င္သူမ်ား အတုအပ မသံုးစား၊ စိတ္ေကာင္းေစတနာထား။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၂၆-၁၂-၂ဝ၁၆
၂၆-၁၂-၂ဝ၁၇
ဓါတ္ပံု = တည့္တာ ေရြးဝယ္ေနတဲ့ ေဒၚျမျမေအး Smile!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

အရြက္ ႏွင့္ အပြင့္

အရြက္ေတြသာ ရွိစဥ္က အတူတူ အစိမ္းေရာင္သာ။ ပြင့္လာေတာ့ အေရာင္အမ်ိဳးမ်ိဳး။ အဲလိုပါပဲ။ ကိုယ့္သားသမီးေတြ၊ ကိုယ္စာသင္ေပးလိုက္တဲ့ ေက်ာင္းသူေက်ာင...