Konjac Pasta ဝဥေခါက္ဆြဲ
Konjac ကို ဝဥလို႔ေခၚတယ္။ Low-cal konjac pasta ကယ္လိုရီနည္းေသာ ဝဥေခါက္တဆြဲလို႔ ေၾကာ္ျငာတယ္။
၁၉၈၈ ခုႏွစ္ဦးပိုင္း မဆလ တပါတီစနစ္ျပဳတ္က်ခါနီး ျမန္မာတျပည္လံုး ဆန္ရွားတယ္။ တကယ္ေတာ့ အစစအရာရာ ရွားတယ္။ စားဝတ္ေနေရးမွာ စားစရာရွားတာက အဆိုးဆံုး။ စားစရာမွန္သမွ်ထဲမွာ ဆန္ရွားတာထက္ဆိုးတာ မရွိ။ ကြ်န္ေတာ္ ျမိဳ႕နယ္ဆရာဝန္လုပ္ေနတဲ့ ပုလဲျမိဳ႕မွာလည္း ဆန္ရွားတယ္။ ဂ်ံဳစိုက္တဲ့ေဒသ ျဖစ္လို႔ ဂ်ံဳကို ထန္းလ်က္၊ သၾကားနဲ႔က်ိဳျပီး ဂ်ံဳယိုစတုဒိသာလုပ္ၾကရတယ္။ ပုလဲျမိဳ႕နယ္အေနာက္ဘက္မွာ ေတာင္ေပၚေဒသရွိတယ္။ အဲဒီကေန ဝဥေတြလာေရာင္းၾကတယ္။ ျဖဴျဖဴေဖြးေဖြး ဥအၾကီးၾကီးေတြ။ ဂံုနီအိတ္ေတြနဲ႔ လာတယ္။ မလုပ္တတ္ မျပဳတ္တတ္ရင္ အဆိပ္ျဖစ္တယ္။ ေဆးရံုမွာ ကုသေပးရတယ္။
မၾကာခင္ တပါတီစနစ္ ျပဳတ္က်သြားတယ္။ တပါတီမ်ိဳးဆက္ေတြ ဆက္လာတယ္။ အလိုေတာ္ရိေတြက ခ်မ္းသာၾကတယ္။ ထပ္ခ်မ္းသာခ်င္ၾကေတာ့ ပါတီေထာင္ျပီး ေရြးေကာက္ပြဲဝင္ၾကတယ္။ မဲေပးခ်င္သူေတြကလည္း ရွိတယ္။ သူတို႔က ဝဥရာဇဝင္ကို မသိသူေတြ။
ဝဗိုလ္ေလာင္းသင္တန္းဆင္းပြဲသတင္း ထြက္တယ္။ သူတို႔က ဝအစစ္ေတြ။ တရုပ္ေတြကို ဝလို႔ေခၚၾကတယ္။ ဝဥသမိုင္း ၾကီးမားတယ္။ ဘိုးဘိုးေအာင္ဆိုတာ ဝတလံုးကေန ဝသံုးလံုးျဖစ္ေစႏိုင္သတဲ့။
ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၁၄-၉-၂၀၂၀
Comments
Post a Comment