Milk and Diabetes ဆီးခ်ိဳနဲ႔ ႏို႔

ေဒါက္တာရွင့္ ပဲႏို႔နဲ႔ႏြားႏို႔ ဘယ္ဟာဆီးခ်ိဳပိုတတ္ပါသလဲ ေဒါက္တာ။

ဆီးခ်ိဳရွိသူေတြဟာ အရိုးအားနည္းတာပိုျဖစ္ၾကတယ္။ က်ိဳးလြယ္တယ္။ Osteoporosis ေရာဂါလို႔ေခၚတယ္။ အသက္ရေလ အရိုးထုထည္ နည္းတာေလ ျဖစ္တယ္။ အမ်ိဳးသမီးေတြမွာ ပိုျပီးဆိုးတယ္။ အဲတာေၾကာင့္ ကယ္လ္စီယမ္ ၾကြယ္ဝတဲ့အစားအေသာက္ ပိုစားေပးရမယ္။ ေဆးျပားေသာက္ရမယ္။ ဗီတာမင္ဒီနဲ႔တြဲထားတာအေကာင္းဆံုးျဖစ္တယ္။

(ကယ္လ္စီယမ္) ဘယ္ေလာက္လိုသလဲ အသက္။ က်ား-မ အလိုက္လိုအပ္တယ္။
ေယာက္်ား (လူၾကီး) တေန႔
19-50 years 1,000 - 2,500 mg
51-70 years 1,000 - 2,000 mg

မိန္းမ (လူၾကီး) တေန႔
19-50 years 1,000 - 2,500 mg
51 and older 1,200 - 2,000 mg

(ကယ္လ္စီယမ္) စုပ္ယူဘို႔ ဗီတာမင္ (ဒီ) လုိအပ္တယ္။ ဒါေၾကာင့္ တြဲေပးေလ့ရွိတယ္။ လူၾကီးတိုင္း တေန႔မွာ Vitamin D 600 IU (15 micrograms) လိုအပ္တယ္။

ႏြားႏို႔မွာ ကယ္လ္စီယမ္မ်ားတယ္။ အေမရိကန္ဆီးခ်ိဳအသင္းသတ္မွတ္ခ်က္အရ အစာတၾကိမ္စားရင္ ကဗြန္ဟိုက္ဒရိတ္ 45 - 60 grams စားဘို႔ျဖစ္တယ္။ အဲတာထဲမွာ ႏို႔ (၈) ေအာင္စတၾကိမ္လည္းပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဆီးခ်ိဳရွိေနရင္ေတာ့ သတိထားရမယ္။

Soy milk ပဲႏို႔ေခၚ ပဲပုပ္ကေနလုပ္တဲ့ႏို႔က ရိုးရိုးႏုိ႔ထက္ သင့္တယ္။ မ်ားေတာ့မမ်ားေစရပါ။ ဒီႏို႔က Lactose intolerant လက္တို႔စ္ဓါတ္ကုလက္မခံသူေတြအတြက္လည္း သင့္တယ္။ ပဲႏို႔ထဲမွာ ပရိုတင္းဓါတ္လည္းပါတယ္။ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ ဗီတာမင္ေတြလည္းပါတယ္။ အဆီပါတာနည္းတယ္။ ကာဗြန္ဟိုက္ဒရိတ္နည္းတာကို ေရြးတာအေကာင္းဆံုးျဖစ္တယ္။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၂၄-၁-၂ဝ၁၆

Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

တခုတ္တရ