Fish paste ငပိ သတ္ပံု
ငေျခာက္ကို ထည့္မေျပာပံုေထာက္ရင္ ငါးကေန ျဖစ္လာတဲ့ ငါးေျခာက္ဆိုတာကို ဆရာလက္ခံတယ္ ထင္ပါရဲ႕။ သဘာဝလည္းက်တယ္၊ ယုတၱိလည္းတန္တယ္. ျဖစ္ႏိုင္က ဆရာ့အျမင္သိလို။
၁၉၈၁ ခုႏွစ္ ျမန္မာစာအဖြဲ႔အစည္းအေဝးမွာ ဦးေနဝင္းကေန တေတြ တစ္ေတြကို တေျပးညီလုပ္သင့္တယ္လို႔ လမ္းညႊန္ပါတယ္။ လိုက္ျပင္ၾကသူေတြကေတာ့ အဲဒီေခတ္က ေတာ္ေကာက္ခံထားရတဲ့ ပညာရွင္ေတြ ျဖစ္ပါတယ္။ ေတာ္စာရင္းမဝင္တဲ့ ပညာရွင္ေတြက သေဘာမတူၾကပါ။ စစ္အစိုးရလက္ထက္ကစျပီး အစိုးရထုတ္ သတ္ပံုက်မ္းနဲ႔ မကိုက္ညီရင္ ထုတ္ေဝခြင့္မေပးပါ။ တစ္မဟုတ္ရင္ ဒဏ္ေငြပါေဆာင္ရသတဲ့။
ပညာရွင္-ပညာရွိဆိုတာ အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိတယ္။ ေတာ္ဝင္ပညာရွင္ေတြက အသာစီးရတယ္။ လူေတြကလည္း အစိုးရက အမိန္႔နဲ႔ခိုင္းတာကိုသာ အမွန္ယူတဲ့အက်င့္က အခုထိစြဲေနၾကတယ္။ အေထာက္အထားေတြကို ဓါတ္ပံုေတြနဲ႔ တင္ျပေနတာ နမူနာသက္ေသခံေပါင္းတရာေက်ာ္ပါျပီ။ ကိုယ္က အာဏာမရွိသူျဖစ္လို႔ ဖုတ္ေလတဲ့ငပိသာ ျဖစ္ေနတယ္။
ငပိကိုလည္း ခုေခတ္သတ္ပံုက ငါးပိျဖစ္ေနပါတယ္။ ဒီစာေရးတဲ့ေန႔က ညစာ တမာရြက္နဲ႔ ငပိခ်က္စားပါတယ္။
ျမန္မာ့စြယ္စံုက်မ္း အတြဲ (၃) မွာ ငဝဲေရာင္၊ ငဝက္၊ ငသလဲထိုး၊ ငသေလာက္၊ ငသိုင္း၊ ငသိုင္းေခ်ာင္းျမိဳ႕လို႔ ေရးထားပါတယ္။
ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၃-၈-၂ဝ၁၆
၃-၈-၂ဝ၁၇
၂-၂-၂ဝ၁၈


Comments
Post a Comment