Zongtah ေဇာင္းသ ေခၚ ေမ်ာက္ငိုသီး

ေမ်ာက္ငိုသီး ေမးၾကတယ္။ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္လည္း ေမးၾကတယ္။ ကြ်န္ေတာ္က ေမ်ာက္ငိုသီးကို ျပည္ပထြက္ေျပးေတာ့မွသာ စားဖူးတယ္။ အခုေရးတာလည္း တဆင့္စကား ႏွစ္ဆင့္စကား တပည့္ခံျပီးသိတာသာျဖစ္တယ္။

မီဇိုးစကားနဲ႔ Zongtah ေဇာင္းသလို႔ ေခၚတယ္။ ျမန္မာလို ေမ်ာက္ငိုတဲ့။ Petai Beans လို႔ မေလးစကားနဲ႔ေခၚတယ္။ ျမန္မာႏိုင္ငံမွာ ခ်င္းျပည္နယ္နဲ႔ ဆက္ေနတဲ့ေနရာေဒသေတမွာ စားၾကတယ္။ အင္ဒိုနီးရွားနဲ႔ အိႏၵိယမွာလည္း စားသံုးၾကတယ္။ ရုကၡေဗဒလို Parkia speciose လို႔ေခၚတယ္။ အပင္က ေပ ၉ဝ အထိ ျမင့္တယ္။ ေမ်ာက္ငိုသီးေတာင့္က အျပားလိုက္ လိမ္ေကာက္ေနတယ္။ အစိမ္းႏု-ရင့္အေရာင္ရွိတယ္။ အဆစ္ေလးေတြ ပါတယ္။ တဆစ္မွာ အေစ့တေစ့။ တေတာင့္မွာ ၇ ေစ့၊ ၈ ေစ့ပါတယ္။ အနံ႔က တညင္းသီးနံ႔လိုရတယ္။ အရသာက ဖန္တယ္။ ဆိမ့္တယ္။ အေနာက္ဖက္ နယ္စပ္ျဖတ္ရင္ ေျမာက္ဖက္က နာဂ၊ အလယ္က မဏိပူနဲ႔ ေတာင္ဖက္က မီဇိုရမ္နဲ႔ ထရီပူရျပည္နယ္ကလူေတြ စားၾကတယ္။

အနံ႔ျပင္းတယ္။ မၾကိဳက္တဲ့သူေတြ မၾကိဳက္။ ၾကိဳက္တဲ့သူေတြက စြဲမက္ၾကတယ္။ စားတဲ့ေန႔ ေရမ်ားမ်ားေသာက္သင့္တယ္။ ႏုတာကို အစိမ္းလည္းစားလို႔ရတယ္။ အမ်ားစုက အဲလိုမစားႏိုင္ၾကပါ။

လုပ္စားနည္း အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိတယ္။ သိသေလာက္ အေတာင့္ရွည္အေပၚယံအခြံကို ဇြန္းနဲ႔ျခစ္လိုက္ရတယ္။ တခ်ိဳ႕ေနရာေတြမွာ ျခစ္စရာကရိယာေလး လုပ္ထားၾကတယ္။ အတြင္းအသားကိုသာ စားရတယ္။ ေရေႏြးေဖ်ာရတယ္။ ပါးပါးလွီးျဖတ္ျပီး အငန္နဲ႔ တို႔စားႏိုင္တယ္။ ခ်က္တာ မစားဖူးေသးပါ။ ရင့္ေနရင္ အေစ့သက္သက္စားၾကတယ္။

အမ်ားဆံုးက သုပ္စားၾကတယ္။ ကိုယ္ႏွစ္သက္တာ ထည့္ၾကတယ္။ အစပ္ပါမွ အရသာစံုတယ္။ မီဇိုငရုပ္၊ မိုးေမွ်ာ္ငရုပ္နဲ႔ လိုက္တယ္။ မဏီပူ Eromba အိတုန္ပတ္ထဲမွာ ေရႊလံဘိုငရုပ္နဲ႔ ထည့္စားၾကတယ္။ နာဂေတြလည္း အဲလိုစားၾကတယ္။ ကြ်န္ေတာ္လို ဗမာေတြကေတာ့ ေကာင္းတာဆို အကုန္လိုက္စားၾကတယ္။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၄-၇-၂ဝ၁၇
ည ဝဝ နာရီ၊ ၁၂ မိနစ္။

• နိုင္ နိုင္ ေဆြ = အာလူးနဲ႔ခ်က္စား ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔လည္းခ်က္လို႔ရတယ္။ ေမ်ာက္ငိုသီး ေရေႏြးေဖ်ာျပီး သုပ္စားလည္း ရတယ္။ အရသာက ဆိမ့္တဲ့ဘက္။ အနံ႔က တညင္းသီး ေရထိကရုန္း အနံ႔နဲ႔တူတယ္။
• Khin Hlaing Kyu က်မတုိ႔ေက်ာင္းတက္တုံးက စီးပြါးေရးတကၠသုိလ္ ssc မွာ စုိက္ပ်ိဳးေရးသမားေတြအတြက္ စုိက္ထားတဲ့အပင္ေတြမွာနာမည္တပ္ထားတဲ့အပင္တပင္ရွိတယ္ ေမ်ာက္ငုိပင္တဲ့ ပြင့္တဲ့အခါ ေတာ္ေတာ္ အနံ႔ဆုိးတယ္ဆရာ ေခါင္းမူးေလာက္ေအာင္ပါဘဲ
• Kyaw Lwin Oo အရြယ္ေရာက္တဲ့ ေမ် ာက္ငိုပင္ရဲ႕ အသီးတန္ဖိုးဟာ တႏွစ္ကို တသိန္းေက် ာ္ရပါတယ္ ဆရာ ေစ်းကြက္က အိႏၵိယနယ္စပ္ျဖစ္တဲ့ ကေလးနဲ႔ တမူးၿမိဳ႕ပါ အပူပိုင္းရာသီ ဥတုကိုလည္း ႏွစ္သက္မယ္လို႔ ယူဆပါတယ္ ေတာင္ယမားေဒသနဲ႔ ကိုက္ညီနိုင္တယ္လို႔ ယူဆပါတယ္ဆရာ
• Ashin Kawwida ဒညင္းဝက္လို႔ေခၚပါတယ္။ ယိုးဒယားကို ၁၉၉၁ ခုႏွစ္မွာေရာက္ေတာ့မွ စားဖူးတာပါ။ ပဲႀကီးနဲ႔ခ်က္ရင္ သိပ္ေကာင္းတယ္
• Than Htaike မေလး၊ အင္ဒိုဖက္သေဘာၤနဲ႔ ေရာက္တုန္းစားဘူးတယ္ ပတိုင္းလို႔အနီးစပ္ဆုံးအသံထြက္တယ္ အစိမ္းေရာ၊ ဟင္းအျဖစ္ပါစားဘူးတယ္ ျမန္မာတညင္းသီးအလြမ္းေျပေပါ့ဆရာ
• Ma Ma Hla Hla ပုဇြန္နဲ႔ အစပ္ေၾကာ္လိုက္ရင္ အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္ဆရာ စိမ့္ေနတာပဲ
• Bo Thaung မဏီပူရကသည္းေတြရဲ႕ေဖးဖရိတ္ပါ ေပၚစဆိုအလုအယက္ပဲ ဝယ္ၾကတယ္
• Cuc Koo အို အသီးသီးေနတာ သိပ္လွတာဘဲ
• Zwe Latt Hein ဝက္သားနဲ႔အစပ္ေၾကာ္စားရင္ အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။ထိုင္းမွာေတာ႔ စေတာ္လို႔ ေခၚပါတယ္။ အိုးစိမ္ၿပီး တို႔စားလည္းရပါတယ္။
• ခင္ပ်ိဳ ကညာ ဒီအသီးစားလို ့ေက်ာက္ကပ္ထိခိုက္တတ္တယ္ဆိုတာ ဟုတ္ပါသလား ဆရာရွင္။
• Cingnupa Cingnupa ေက်ာက္ကပ္ထိခုိက္ရင္ေတာ့ တုိ႔ခ်င္းေတာင္မွာ ေက်ာက္ကပ္ တလုံးမွရွိေတာ့မွာမဟုတ္ဘူး
• ซาปาว ทวย ထုိင္းမွာလဲစားၾကပါတယ္ ဆရာ
• Malar Adhikari ထိုင္းမွာလဲေပါတယ္ ထိုင္းေတာင္ပိုင္က အစားမ်ားတယ္ သူတိုကအေစ့ကို ဝက္သားစင္ေက့ာနဲ႔ ငရုပ္သီးနဲ႔ ေက်ာ္စားက်တယ္ က်မတို႔ကေလးျမဳိ႕ဘက္က်ေတာ့ ဇြန္းခ်က္ၿပီး ငပိခ်က္စားတယ္မီးအံုးၿပီး အေပၚ အစိမ္းေရာင္ခြာၿပီး ဆီဆားေလးနဲ႔သုတ္စားက်တယ္
• Hnin Hnin Mon ကြ်န္မ ကေလးျမိဳ႕မွာေနပါတယ္ ေမ်ာက္ငိုသီးေပၚခ်ိန္ဆို ဆိုင္ကယ္ေတြနဲ႔ အခိုင္လိုက္ တြဲျပီး သယ္သြားၾကတာ ေစ်းထဲမွာ အေပၚခြံကို ဇြန္းနဲ႔ျခစ္ထားျပီး ေရာင္းတာေတြ ေတြ႔ရင္ ဝမ္းပါးေပမယ့္ တခါမွ မစားမိဘူးဆရာ
• K K May Kalay မႏုမရင့္ကို မီးဖုတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးကင္ငပိကင္နဲ႔ နံနံပင္ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည့္ သုပ္စားအားႀကီးေကာင္း။
• Ashin Kawwida ဒါက အေဝရာသီးေတြပါ
• K K May Kalay ေျမာက္ငိုသီးပါဘုရား။
• Ba Oo Baung က်ေနာ္တို႔ အထက္ခ်င္းတြင္းမွာ ရွိေပမယ္႔ စားသူကေတာ႔ မမ်ားလွဘူးဆရာ
• Ma Ma တမူး အလည္ေရာက္တံုးက စားဖူးတယ္ အပင္လဲေတြ႔ခဲ့တယ္ တညင္းသီးနဲ႔တူတယ္ေနာ္
• Nilar Soe ဘန္ေကာက္မွာ ဝက္သားနဲ ့အစပ္ခ်က္တာ စားဘူးပါတယ္ ႀကိဳက္လဲႀကိဳက္ပါတယ္ ခုမွ ေမ်ာက္ငိုသီးလို႔ သိတာပါ ေက်းဇူးပါ ပင္လယ္ ခ်စ္ဇင္ေယာ္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ဆရာ အခုလိုသိခြင့္ရတာ သမီးက petai အေနနဲ႔ဘဲ သိတာ႐ွင့္ copy ယူခြင့္ျပဳပါဆရာ
• Tar Tar မေလးမွာတုံးက စားဘူးတယ္ သူ႔အရသာကို ျကိုက္တယ္ ပုဇြန္နဲ႔ အစပ္ေၾကာ္ ဒီမွာလာေရာင္းရင္ ေကာင္းမယ္
• ျမျမ ေအး ရခိုင္ေျခာက္နဲ႔ ငရုပ္သီးအစပ္ေႀကာ္တာ သိပ္စားေကာင္းပါတယ္ စကၤာပူမွ သူ႔ရာသီမွ စားရတယ္
• Shin Min Maung ကြ်န္ေတာ္တို႔ေဒသမွာေတာ့ ဒီအသီးကို ေဒသအေခၚျဖင့္ သစ္လိမ္သီးလို႔ ေခၚၾကပါတယ္။
• Ma Khaing မီးဖုတ္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ခ်က္စားလဲေကာင္းပါတယ္ဆရာ
• Ei Myat Mon အယ့္တာကို တညင္းသီး ႏုႏုေလးေတြ ထင္ေနခဲ့တာ ဆရာ ေက်းဇူးပါ
• Luu Myarr ဒိေန႔ လူမ်ား ေၾကာ္စားပါတယ္ဆရာ ဆူးပုတ္သီး ထင္ေနတာ😃
• Mg Meai Mg Meai ရခိုင္က ကြၽန္ေတာ္တို႔အိမ္မွာ အပင္စိုက္ထားတယ္
• Aung Aung ေတာ္ေတာ္ႀကိဳက္တယ္ သူ႔ရဲ႕အႀကိဳးကိုသိခ်င္ပါတယ္ ဆရာ
• Helen Aye ပုဇြန္နဲခ်က္စား အလြန္ေကာင္းပါတယ္ဆရာ
• Shwe Thae Pwint စားၿပီး မူးတယ္ မတည့္လို႔လားမသိဘူး
• ေအာင္ ကို လတ္ စေတာ္ သစ္ေလသီး
• Ya Danar ဘိတ္မွာေတာ့ ဆစ္လိမ္သီးလို ့ေခၚတယ္ဆရာ
• Paoho Paoho ေဘာစကိုင္းသီးဆိုတာမ်ားလား
• Tender Thunder ေမ်ာက္ငိုသီးလို႔ ေခၚတယ္တဲ့ တမူးျမိဳ႕နယ္ကထြက္တယ္
• Nwe Thinzar Oo အသီးေပါခ်ိန္ဆို ေရေႏြးေလးေျဖာၿပီး ၀က္ဆီနဲ႔လုပ္ထားတဲ့၀က္ငပိ (Sa um) ေလးရယ္ တာဟန္း ငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလးရယ္ ဆားနည္းနည္း အသားမႈန္႔နည္းနည္းရယ္ ခပ္စပ္စပ္ေလးကိုထမင္းနဲ႔စားရတာ ရွယ္ပဲ အသီးရွားရင္ ရင့္သြားတဲ့အသီးကိုထုေထာင္းၿပီး အထဲကအေစ့ကိုလည္း စားၾကတယ္
• Ma Thuzar Myint ဆရာ႐ွင့္ အဲအသီးကိုအစိထုပ္ၿပီး အခြံ ပါးပါးေလးကိုခြာ ပုဇြန္ င႐ုပ္သီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ၿပီးရင္ငပိနည္းနည္းထည့္ၿပီး ေၾကာ္စားရင္ အလြန္ေကာင္းပါတယ္ သမီလည္း စကၤာပူေရာက္မွစားဘူးတာပါ
• ကို ေလး တရုတ္ ကြမ္တုံလိုေတာ့ သူတိုေခၚတာ ေရွာက္ေတာင္း လို႔ က်ြန္ေတာ္ၾကားတာပဲခင္ဗ် သူ႔စားၿပီးလို႔ကေတာ့ အေပါ့သြားလည္း နံ toilet တခုလုံး ဖုံးလႊမ္းသြားေလာက္ေအာင္ အန႔ံျပင္းပါတယ္ ခင္ဗ်
• Khin Nan Mon ဖလမ္းခ်င္းစကားလိုေတာ့းးးေဇာင္ငိုးလို႔ေခၚတယ္ဆရာ သမီးလည္းစားဖူးတယ္ အသီးအနုေလးကို ဇြန္းနဲ႕ျခစ္ တလက္မေလာက္လွီးျဖတ္ျပီး ဆီနဲ႔ေၾကာ္စားလဲအရမ္းေကာင္းတယ္ဆရာ
• Khin Nan Mon သမီးအေရးမွားတာ ဖလမ္းခ်င္းစကားလို ေဇာင္တလို႔ေခၚပါတယ္ရွင့္ ခ်င္းျပည္မွာစားဖို႔ရာထက္ စီးပြားျဖစ္စိုက္ၾကတယ္ဆရာ ေမ်ာက္ငိုသီးေစ့က ေစ်းအရမ္းေကာင္းတယ္ဆရာ နုိ႔ဆီဘူးတဗူးဆို ၇၀၀ကေန ၁၀၀၀ ထိ ရွိတယ္ဆရာ အဲဒါေၾကာင့္သူတို႔ကမစားပဲ စီးပြားျဖစ္စိုက္ၾကတယ္ဆရာ
• ေမ့ ခ်စ္ ထိုင္းမွာေပါေနေရာ အစိမ္းတစ္ခါမွမခ်က္ဖူးဘူး ဆိုင္ကေရာင္းတာကို ဝယ္စားဖူးတယ္ ဝက္သားစဥ္းနဲ႔ ေရာေၾကာ္ထားတာ အဲဒီအေစ့ကို စားေကာင္းတယ္
• La Min Htet ေကာ့ေသာင္းကေန ထိုင္းကိုတင္ျကတာေလ ေကာ့ေသာင္းမွာလည္း ေပါတယ္
• Shwemoe Nyo ဟုတ္တယ္ေကာ့ေသာင္းျမဳိ့နယ္မွာအရမ္းေပါ ပသ်ဴးလူမ်ဳိးေတြအစုိက္မ်ားတယ္ ျခံတုိင္းမွာဒီအပင္ေတြရွိ
• ေမ့ ခ်စ္ ဟုတ္လားမသိဘူး ထိုင္းမွာေရာင္းၾကတာေတြ႔ေတာ့ ထိုင္းမွာေပါတယ္လို႔ေျပာတာ မဝယ္ဖူးဘူး ခ်က္လည္းခ်က္တတ္ဘူး နာမည္ေတာင္ခုမွသိရတယ္ဟီး
• Shwemoe Nyo ဘိတ္ဘက္မွာက သစ္လိမ္သီး (or) ေမ်ာက္ငုိသီး ပသ်ဴးလူမ်ဳိးေတြက (လုိေတာ့) ေခၚတယ္ ေလယူေလသိမ္းကဲြလဲြနုိင္ပါတယ္
• Wai Wai Lwin ထိုင္းေတာင္ပိုင္းမွာ စိုက္ပါတယ္ ထညင္းသီး လို႔ပဲအိုးစိမ္ ထည့္စားတယ္ ဝက္သားနဲ႔ေၾကာ္တယ္ ထိုင္းေတြက စေတာ္သီးလို႔ေခၚတာပဲ ဒီေရာက္မွစားဖူးတယ္ စားကာစက မႀကိဳက္ဘူး အခုေတာ့ႀကိဳက္ေနေရာ
• Thandaaye Noi ထိုင္လိုစေတာ့လိုေခၚတယ္
• Mi Ri Ann ငပိရည္ င႐ုပ္သီးေလွာ္ စပ္စပ္ေလးနဲ႔တို႔စားတာအရမ္းႀကိဳက္ သမီးဆိုတခါစားရင္၃ ေတာင့္ကုန္တယ္ စလံုးမွာက $2 ၃ေတာင့္အေတာင့္႐ွည္ႀကီး
• May Sky ေမာ္လိုက္ၿမိဳ႕မွာေပါပါတယ္ဆရာေမ်ာက္ငိုသီးအေတာ္ေလးရင့္ရင္မီးဖုတ္ ၿပီးအသားေလးနဲ႔ အေစ့ကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ခ်က္စားအစပ္ေလးပါထည့္ေကာင္းမွေကာင္းပါရွင္
• Aye Aye Myint ေမာ္လိုက္သူေတြ အရမ္းၾကိဳက္
• Ma Thuzar Myint အေစ့ကေနစိုက္ရတာလား မ်ိဳးလိုခ်င္လိုက္တာ
• Aye Aye Myint အေစ့ကေနပ်ိဳးျပီး အပင္စိုက္ရတာ ခ်င္းတြင္းမွာေပါပါတယ္ စုံစမ္းၾကည့္ပါ
• နတ္ရွင္ေနာင္ ဓာတုကလ်ာ ကေလးမွာမ်ဳိးရပါတယ္ ေတာင္ငူေက်ာက္တုိင္ရြာမွာလဲေရာင္းပါတယ္
• Lwin Ko Ko အင္ဒိုနီး႐ွားမွာေတာ့ လမ္းေဘး စားေသာက္ဆိုင္ေလးေတြမွာက အစ ႐ွိပါတယ္။ အေစ့ ႐ွိနဲ႔ေနရာေလးကို ဓားနဲ႔ ခြဲၿပီး အေတာင့္လိုက္ မီးေသြးဖိုမွာ မီးဖုတ္ေပးတယ္။
• Ko Sein Hla Aung ဆရာ စီပြါးေရးရွဳေဒါင့္ဘက္ကေန ေရးျပေပးပါလားခင္ဗ်ာ။
• Mi Ri Ann ျမန္မာျပည္ေနရာအနံမွာစိုက္ေနၾကပီးေလ ေျမပေဒသာမွာအပင္ေပါက္ေလးေတြမ်ိ ဳ းပင္ေရာင္းေပးတယ္ေလ
• Aye Aye Myint အိႏၵိယတမူးနယ္စပ္မွာ ေစ်းေကာင္းတယ္
• Ko Sein Hla Aung ဟုတ္ မိရိ အံ ေရ ဆက္စပ္ေဒသ အိႏၵိယဘက္ရဲ႕ေစ်းကြက္ အေနအထားေလးကို ဆိုလိုရင္းပါခင္ဗ်။ က်ေနာ္ အေရးအသား အားနည္းခဲ႔သည္ရွိေသာ္ ေတာင္းပန္ပါတယ္ ခင္ဗ်ာ။
• Ma Thuzar Myint ဝယ္လို႔ရတယ္လာမ်ိဳးပင္ေပါက္ လိုခ်င္လို႔
• Wut Hmone ႀကိဳက္တယ္ဆရာ ဝက္သားနဲ႔အစပ္ေၾကာ္စား ခ်က္စားလဲေကာင္းတယ္ ငပိေဖ်ာ္နဲ႔လဲ စားေကာင္းတယ္။ ရန္ကုန္ဘက္မွာေတာ့ မေတြ႔ဘူး
• July Moeaye ဦးေလး စလံုးကေန ဝယ္လာေပးတာ တညင္းသီးနံ့ နဲ့တူလို့ ငပိရည္နဲ့ စားပစ္လိုက္တယ္ ဆရာ
• Mya Lay ျမန္မာျပည္လို ဘယ္လိုေခၚမွန္းမသိဘူး ေရႊပဲသီးနဲ႔ ေရာေၾကာ္ၿပီး ငပိရည္ေလးနဲ႔ တဲြစားရင္ အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းပါတယ္
• Sann L Aye ေက်းဇူးပါဆရာ အဲအသီးတြဲေလာင္းပင္ ျမင္ဖူးေပမဲ့ ဘာအသီးမသိလို႔ ဖာသိဖာသာပဲ ေအာက္က ေလွ်ာက္သြားမိပါတယ္
• Myat Min ERik မတည့္သူ ေတြမွာ လူငယ္ေတာင္ သိသိသာသာ အေၾကာတက္ပါတယ္၊ လူႀကီးဆုိရင္ ေျပာမေနနဲ႔ေတာ့
• မယ္ ေထြး ေလး ၿမိတ္မွာတအားေပါပါတယ္ မီးဖုတ္ၿပီးတို႔ စားၾကသလို အစိမ္းလဲစားတာ ေတြ႕ဖူးပါတယ္
• Shwemoe Nyo ဘိတ္မွာထက္ေကာ့ေသာင္းမွာပုိေပါတယ္ညီမ အင္းေကာ့ေသာင္ဘက္ေတာ့ေရာက္ဖူးေသးဘူး တုိ႔က ဘိတ္ကပါ အခုေကာ့ေသာင္းမွာခဏလာေနတာ ပသွ်ဴးလူမ်ဳိးေတြတအားစုိက္တယ္ သူတုိ႔ေခၚတာက လုိေတာလား မသိဘူး တုိ႔ဘိတ္မွာက သစ္လိမ္သီးလုိ ့လဲေခၚၾကတယ္ေလ
• San Htay မေလး ေရာက္မွ စားဖူးပါတယ္ဆရာ။ ငါးပိခ်က္လိုမ်ိဳး ခ်က္ထားတာ စားလို႔ေတာ့ ေကာင္းတယ္
• Shwe Min Thar ဆရာငယ္ငယ္ကစားလာတဲ့ဒညႇင္းသီ Fb မွာတခါေတြ႕ဖူးတယ္ အဆိပ္ျဖစ္တယ္ဆိုလား မစားရဲေတာ့ဘူး ေက်းဇူျပဳၿပီေျပာျပပါဆရာ စားလို႔ရမရ နံကာမွနံေရာ လြမ္းလို႔ပါဒညႇင္းသီးကို
• Mary Pyay အရမ္းႀကိဳက္တဲ့အသီးပါ စစ္ကိုင္တိုင္း ကေလးျမို့နယ္ တဝိုင္မွာေပါတယ္ ခ်င္းလို ေဇာင္းတ လို့ေခါာတယ္
• Kyi Thar Yar OO မစားဖူးေသးပါခင္ဗ်ာ မိတ္ေဆြတေယာက္ၿခံ ၌ စိုက္ထားတာျမင္ဖူးပါတယ္
• Saw Htoo တနသၤာရီတိုင္းမွာေပါပါတယ္ အသီးေတာင့္ကလိမ္ေနေတာ့ သစ္လိမ္သီးလို႔ေခၚၾၾကပါတယ္ဗ်
• SP Husin မေလးမွာေတာ့ င႐ုတ္သီးနဲ႔ ခ်က္တာ စားဖူးတယ္။။ ပထမေတာ့ တညင္းသီး ထင္တာ။။။
• May Lin စလုံးက လူေတြအရမ္းစားတယ္ အနံ႔ျပင္းတယ္
• စုိးစႏၵာ ႏြယ္ အမ ေခးတို႔ တမူးက ထြက္တယ္ေလး ေမ်ာက္ငိုသီး ေကာင္းတယ္
• Piter Aung တမူးမွာေနတုန္းက စားခဲ့ဖူးတာေလး ဆရာေျပာမွ သတိရေနမိျပန္ၿပီ
• Thiha Yazar အေစ့မွာအဟာရဓာတ္ႂကြယ္ဝစြာပါဝင္လို႔ စားသံုးသင့္ပါတယ္
• ဇြဲနုိင္ ဝင္း ဆရာမေလးမွာေတာ sambal sauce ခ်က္စားေကာင္းတယ္ဗ်ား
• Gone Poudyal ထုိင္္းလုိ စေတာ္လုိ႔ေခၚတယ္။ ထုိင္းေတာင္ပုိင္းမွာေပါတယ္။
• Lim Wai Min မေလးရွာမွာ ပုဇြန္ဆိပ္နဲ႔ငရုပ္သီးနဲ႔ အစပ္ခ်က္ပါတယ္
• Masandar Sue အိႏိၵယမွာ သူေဌးေတြမွ ေမ်ာက္ငိုသီးစားႏိုင္ၾကတာတဲ႔ဆရာ
• Hein Zaw Latt အခန္႔မသင့္ရင္ ေလေအာင့္တတ္တယ္
• Cho Yan ညီမအသိ အကိုတေယာက္က ဒီအသီးကို နာမည္ေပးထားတယ္ မူႀကိဳဒညင္းသီးတဲ့ အနံ ့က ဒညင္းသီးနံ႔ကိုး အစိမ္းတို႔စားရတာႀကိဳက္တယ္
• U Kyaw Soe Moe ဆရာက်မ္းမာေရးအတြက္ဘာေကာင္းလဲ
• Sanjay Sandhi Acharya တမူးမွာေပါတယ္ဆရာ ,👍🏻
• Hay Man Phuu အိႏၵိယက ပြဲေတာ္႐ွိရင္ သြားေရာင္းၾကတယ္ေလ သၾကၤန္ မတိုင္ခင္က တမူးေရာက္လို႔ ဝယ္ဖူးတယ္ စားေကာင္းဘူး
• Myint Khaing ေျမာက္ငိုသိးငပိေက်ာ္ ေျမာက္ငိုသိးငါးေပါင္းခိုက္သြားမယ္
• Bholar Lar ခုမွပဲ သိရေတာ့တယ္ ဆရာႀကီးရယ္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္
• Margaret Nau Kim ခ်င္းေတာင္မွာ အရမ္းေပါတယ္
• Yamin Thuzar ကေလးျမိဳ႕ဖက္မွာေပါက္တယ္ စားဖူးတယ္
• Khin Lay ဟင္းခ်ိဳခ်က္စားလဲေကာင္းမွေကာင္းပါရွင္
• Wiw Grandmother Wiw Grandmothet ဆရာတညင္းသီးစားလား
• Aye Chan Ko မေလးမွာေစ်းေကာင္းတယ္ 1kgကုိ rm80
• Robert Muan ခ်င္းလို ေယာင္းတေခၚတယ္
• December Nin အဟာရနဲ႔ျဖစ္မျဖစ္သိခ်င္ပါတယ္
• Yoyolay Lay ဟုတ္တယ္ မေလးမွာ အစားမ်ားတယ္
• ေစာလွ ျမင့္ မေလးမွာေပါလည္းေပါတယ္ဆရာေစ်းလည္းႀကီးတယ္
• Nyi Min ပုဇြန္န့႔လဲခ်က္တယ္ မေလးအစါးအစါ
• Kaung ZanThwe ဆရာ အဲအပင္ကို ေဝယာပင္လို႔ေခၚတာ ကြ်န္ေတာ္တို႔ အအညာမယ္ အဲဒီအပင္ဘဲလား တူတာလားဆရာ
• Helen Shi မတူပါ ခပ္ဆင္ဆင္ပါ ဒါေပမယ့္ ေမ်ာက္ငိုေစ့က လက္မလက္သဲခြံေလာက္ ႀကီးပါတယ္ အေဝရာကေတာ့ ႀကီးမလာပါ အေစလ ေသးေသးေလးပါဘဲ
• ကိုေလး ကိုေလး ဒညႇင္းသီးအစား ေမ်ာက္ငိုသီးကို အစားထိုးစားမယ္ဆိုရင္ က်န္းမားေရးပိုးေကာင္းႏိုင္မလားဆရာ ကြၽန္ေတာ္ကေတာ့ ေမ်ာက္ငိုသီးကို ပိုႀကိဳက္တယ္ဆရာ က်န္းမာေရနဲ႔ ညီၫြတ္မႈ့႐ွိမ႐ွိေတာ့ မသိပါဘူးဆရာ
• Thant Zin က်န္းမာေရးအတြက္အက်ဳိးထူးပါတယ္ စားရင္ေခါင္းႀကည္ ေလေကာင္း က်ြန္ေတာ့ဆီမွာသီးေနပါျပီ
• Su Su Win အသား မ်ိဳးစံုနဲ႔ အစပ္ေၾကာ္လဲအ၇မ္းေကာင္းပါတယ္ အနံ႔လဲေကာင္းပါတယ္
• ပန္းခေရ ပန္းခေရ ထိုင္းမွာစားဖူးတယ္ေကာင္း
• Tin Naing Lin ထိုင္းမွာ စားၾကတဲ့ စေတာဆိုလား အဲ့ဒီအသီးနဲ႔လည္း တူတယ္ အသီးပံုက

ကြန္မင့္ေပးၾကသူေတြကို ေက်းဇူးတင္တယ္။ ေဘာစကိုင္း (အေဝယာ) သီး မဟုတ္ပါ။ ဒညင္းဝက္ မဟုတ္ပါ။ ဆူးပုတ္သီး မဟုတ္ပါ။ လုပ္စားနည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးကို သိလာပါတယ္။ စီးပါြးလည္းျဖစ္တယ္။ မၾကိဳက္တဲ့သူလည္းရွိတယ္။ အလြန္ၾကိဳက္သူေတြလည္း ရွိတယ္။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၆-၇-၂ဝ၁၇




Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

Furamin BC သံဓါတ္အားေဆး