Common method of cooking rice can leave traces of arsenic in food ထမင္းခ်က္နည္း

တေယာက္က လင့္ပို႔ျပီးေမးလို႔ ေရးပါတယ္။ ျဗိတိန္မွာ ပညာရွင္ေတြက ေလ့လာမႈျပဳျပီး ဆန္ကိုထမင္းခ်က္နည္းရဲ႕ အားနည္းခ်က္ကို ေထာက္ျပတယ္။ နည္းမမွန္ရင္ အဆင္းနစ္ဓါတ္ေတြပါေနႏိုင္တယ္လို႔ သတိေပးတာျဖစ္ပါတယ္။ အဲလိုကေန ႏွလံုးေရာဂါ၊ ဆီးခ်ိဳေရာဂါနဲ႔ ကင္ဆာျဖစ္လာေစႏိုင္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။

ဆန္ကိုေရထဲထည့္၊ ပြက္ေအာင္ေစာင့္နည္းက မလံုေလာက္ပါတဲ့။ အဲလိုလုပ္တာကေန ဆန္ထဲမွာ အာဆင္းနစ္ပါေနတာကို အေတာ္ကင္းရွင္းေစမွာျဖစ္ေပမယ့္ က်န္ေနႏိုင္တယ္။ ဆန္ကိုေရထဲမွာ တညတာစိမ္ထားမွသာ ကင္းရွင္းမယ္တဲ့။

စမ္းသပ္နည္းမွာ ဆန္တဆကို ေရ ႏွစ္ဆနဲ႔ေရာျပီးပြက္ေစတယ္။ အဲတာက အမ်ားထမင္းခ်က္နည္းျဖစ္တယ္။ ေရကို ၅ ဆထည့္မွသာ အာဆင္းနစ္ကုန္မယ္။ ေနာက္တနည္းကေတာ့ ဆန္ကို တညတာေရထဲစိမ္ထားရင္ အာဆင္းနစ္ ၈ဝ% ကင္းစင္မယ္။ အေကာင္းဆံုးနည္းက ဆန္ကိုေရထဲမွာ တညစိမ္ထားျပီး အဲဒီေရကိုသြန္ရမယ္။ ျပီးရင္ ေရ ၅ ဆနဲ႔ခ်က္ပါ။

လင့္ကိုဖတ္ျပီး ဘာသာျပန္တာျဖစ္ပါတယ္။ ထမင္းကိုအဲလိုခ်က္ရင္ စားလို႔ေကာင္း မေကာင္း မသိပါ။ ဆန္အမ်ိဳးအစား ကလည္း ရွိေသးတယ္။ ဆန္ေဟာင္း ဆန္သစ္ကလည္းရွိေသးတာ။ အဲတာ ကေန႔ထုတ္ အင္ဒီပင္းဒင့္ သတင္းစာမွာ ပါတယ္။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၉-၂-၂ဝ၁၇
http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/rice-cooking-arsenic-traces-poisonous-boil-water-away-drain-excess-danger-food-a7568436.html

Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

တခုတ္တရ