Low-fat diets for weight loss

ကိုယ္အေလးခ်ိန္က်ေအာင္ ကာဗြန္ဟိုက္ဒရိတ္ေလွ်ာ့စားတာထက္ အဆီေလွ်ာ့စားပါလို႔ ၁၄-၈-၂ဝ၁၅ ေန႔က ထြက္လာတဲ့ ေဆးသုေတသနသတင္းတခုကဆိုပါတယ္။ အမွန္က ဒီအယူအဆက အရင္ကတည္းကရွိျပီးသားေပမယ့္ အခ်ိဳ (ကစီဓါတ္) ေလွ်ာ့စာဘို႔ သတိေပးခ်က္က ဒီၾကားထဲမွာထြက္လာလို႔ ျပန္လည္ဆန္းသစ္တာလို႔ ေျပာရပါမယ္။

ေဆးပညာရွင္ေတြၾကားမွာ Fat or Carbs ကိုျငင္းခုန္ေနတာပါ။ အခုေတာ့ အဆီကိုပိုေလွ်ာ့ပါတဲ့။

အခ်ိဳစားတာနည္းရင္ အဆီျဖစ္တာနည္းမယ္။ အဆီကိုပိုေလွ်ာ့ရင္ အေလးခ်ိန္ပိုက်တယ္။ သီအိုရီက အမ်ိဳးမ်ိဳး။ အခ်ိဳေလွ်ာ့စားရင္ အင္စူလင္အထြက္နည္းမယ္။ ဆက္ျပီး သိုေလွာင္ထားတဲ့အဆီကို ထုတ္သံုးေစမယ္။

ေလ့လာမႈမွာ အလြန္ဝတဲ့ လူ ၁၉ ေယာက္ကို တေန႔မွာ ကယ္လိုရီ ၂၇ဝဝ စားေစတယ္။ ၂ ပါတ္အတြင္းမွာ ကယ္လိုရီ ၃ ပံု ၁ ပံုသာစားေစတယ္။ ကယ္လိုရီေလွ်ာ့ဘို႔ ၂ မ်ိဳးရွိတယ္။ အခ်ိဳေလွ်ာ့တာနဲ႔ အဆီေလွ်ာ့တယ္။ သူတို႔အသက္ရွဴရာက ထြက္တဲ့ ေအာက္စီဂ်င္နဲ႔ ကာဗြန္ဒိုင္ေအာက္ဆိုက္ကို တိုင္းတာတယ္။ သူတို႔ဆီးထဲက ႏိုက္ထရိုဂ်င္ကိုလည္းတိုင္းတယ္။

၆ ရက္ေနတဲ့အခါ အဆီေလွ်ာ့သူေတြမွာ အဆီအေလးခ်ိန္ ၄၆၃ ဂရမ္ေလွ်ာ့လာျပီး၊ ကာဗြန္ဟိုက္ဒရိတ္ေလွ်ာ့သူေတြမွာ ၂၄၅ ဂရမ္သာေလွ်ာ့တယ္။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၁၄-၈-၂ဝ၁၅

Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

တခုတ္တရ