Wednesday, April 17, 2019

ႏွစ္ဆန္းတရက္ မံု႔ဟင္းခါးခ်က္

ကန္ေတာ့ခ်င္လို႔ ႏွစ္ဆန္းတရက္ မံု႔ဟင္းခါးခ်က္ျပီး အိမ္တိုင္ယာေရာက္ လာေခၚတယ္။ အအိပ္ၾကီးတဲ့သူက မထေသး။ အိမ္ရာႏိုးေတာ့ မံု႔ဟင္းခါးေရာက္လာတယ္။ တနသၤာရီတိုင္းကလာေနၾကတဲ့ မိသားတစု ေနေကာင္းၾကပါေစ။

မံု႔ဟင္းခါးခ်က္နည္းက တရပ္နဲ႔တရပ္ နည္းနည္းစီကြဲတယ္။ အညာမွာ ပဲေတာင့္ရွည္ မထည့္၊ ပူဒီနံ မထည့္ၾကပါ။ ပဲေၾကာ္၊ ဗူးသီးေၾကာ္၊ အီၾကာေကြးထည့္တာလည္း တရပ္နဲ႔တရပ္ မတူ။ ပဲ၊ ဆန္၊ ငါးအမ်ိဳးအစား သံုးတာလည္း မတူၾကပါ။ ဘာနဲ႔ ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ စားေကာင္းတယ္။ အားလံုးကို မံု႔ဟင္းခါးလို႔သာ ေခၚတယ္။

မြတ္ငါး နဲ႔ မြန္းဂါးေတြ ကြယ္ေပ်ာက္သေလာက္ရွိျပီ။ အဲတာလည္း ေကာင္းတယ္။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၁၇-၄-၂ဝ၁၉

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

ေစ်းၾကီးေသာ ပန္းခ်ီဆရာဝန္

လြန္ခဲ့တဲ့ ၂၈ ႏွစ္ကသိမ္းထားခဲ့တဲ့ သံေသတၲာေလးကို ဖြင့္ေတာ့ အထဲမွာ ေရေဆးပန္းခ်ီကားေလးတခ်ပ္ေတြ႔တယ္။ ကြ်န္ေတာ့္လက္မွတ္ပါေပမဲ့ ေန႔စြဲမပါ။ ပန္းခ...