Chicken ၾကက္သားဋီကာ

ၾကက္ေပါင္းရည္ကို ဘုန္းၾကီးေသာက္လုိ႔ အဆင္ေျပ / မေျပ သိခ်င္တာပါ။ အခု သက္ေတာ္ (၆၄) သိကၡာဝါ (၄၄) ပါ ဒကာၾကီး။

တင္ပါ့ဘုရား။ အားနာနာနဲ႔ ေရးပါမယ္။ လူေတြစားတဲ့ အသားေတြမွာ ပရိုတင္းဓါတ္ေခၚ လူတိုင္းမရွိမျဖစ္တဲ့ဓါတ္ပါတယ္။ ပရိုတင္းအျပင္ အဆီ၊ ဓါတ္ဆားေတြနဲ႔ ဗီတာမင္တခ်ိဳ႕လည္းပါတယ္။ အတိအက် တင္ျပပါမယ္။

ၾကက္ရင္အုပ္ (အရိုးမပါ၊ အေရမပါ) 3.5 ေအာင္စ (100 ဂရမ္) ကေန
165 calories ကယ္လိုရီ၊
31 grams of protein ပရိုတင္းနဲ႔
3.6 grams of fat အဆီရမယ္။

ၾကက္ေပါင္ (အရိုးမပါ၊ အေရမပါ) 3.5 ေအာင္စ (100 ဂရမ္) ကေန
209 calories ကယ္လိုရီ၊
26 grams of protein ပရိုတင္းနဲ႔
10.9 grams of fat အဆီရမယ္။

ၾကက္ေတာင္ပံ (အရိုးမပါ၊ အေရမပါ) 3.5 ေအာင္စ (100 ဂရမ္) ကေန
203 calories ကယ္လိုရီ၊
30.5 grams of protein ပရိုတင္းနဲ႔
8.1 grams of fat အဆီရမယ္။

ၾကက္ေျခသလံုး (အရိုးမပါ၊ အေရမပါ) 3.5 ေအာင္စ (100 ဂရမ္) ကေန
172 calories ကယ္လိုရီ
28.3 grams of protein ပရိုတင္းနဲ႔
5.7 grams of fat အဆီရမယ္။

ကယ္လိုရီဆိုတာ သြားလာလႈပ္ရွားတဲ့အခါလိုအပ္ခ်က္ယူနစ္ျဖစ္တယ္။ လူတေယာက္ဟာ တေန႔မွာ ကိုယ္လိုရီ ၁၅၀၀ ကေန ၂၅၀၀ လိုအပ္တယ္။ ပရိုတင္း၊ အဆီနဲ႔ အစားမ်ိဳးစံုကေနရတယ္။ ပရိုတင္းဆိုတာ အသားဓါတ္လို႔ ခပ္လြယ္လြယ္ ေျပာၾကတာ မမွန္ပါ။ လူတိုင္း အသားနဲ႔တည္ေဆာင္ထားတယ္။ အဲတာအတြက္လိုအပ္တယ္။ ထိခိုက္တာ ျပန္ရင္းစားရဘို႔ လိုတယ္။

ပရိုတင္းကို အေရ၊ အေငြ႔ လုပ္မရႏိုင္။ အစိုင္အခဲနဲ႔ အမႈန္႔ရတယ္။ ၾကက္သားေတြ ငါးေတြ ဥေတြကို အစိုင္အခဲအတိုင္း စားသံုးမွသာ ပရိုတင္းရတယ္။ ေပါင္းထားတာက ေသာက္ရတာ လြယ္တယ္။ အရသာေကာင္းတယ္။ ပရိုတင္း မပါသေလာက္ နည္းတယ္။ အသားစိုင္မပါရင္ အဆီနဲ႔ ဓါတ္ဆားေတြေတာ့ ရမယ္။ ပရိုတင္းကို အသားငါးကလြဲရင္ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳးကေနရတယ္။

ဗီတာမင္တခ်ိဳ႕က အပူခ်ိန္တခုမွာ ပ်က္စီးတယ္။ တခ်ိဳ႕ဗီတာမင္ေတြက အဆီရွိမွသာ ေပ်ာ္ဝင္ႏိုင္တယ္။ ဆန္ျဖစ္ျဖစ္ ေျပာင္းျဖစ္ျဖစ္၊ ဂ်ံဳျဖစ္ျဖစ္ ျဖဴေဖြးလြန္ေအာင္လုပ္ရင္ အာဟာရဓါတ္ေတြ နည္းကုန္တယ္။

အားကစားလုပ္သူေတြ ဂ်င္မ္ေတြမွာ ပရိုတင္းမႈန္႔အားေဆးေတြ သံုးၾကတာ အေတာ္ကို သတိထားစရာေကာင္းတယ္။ မလိုလားအပ္တဲ့ ေဟာ္မုန္းေတြပါတယ္။

Food and diet writing links အစားအေသာက္ႏွင့္ အာဟာရစာမ်ား https://doctortintswe.blogspot.com/2016/01/food-and-diet-writing-links.html

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၃၁-၁-၂၀၂၀

Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

တခုတ္တရ