Monday, December 31, 2018

စားစရာ ယဥ္ေက်းမႈ

ေကာက္ညွင္းနဲ႔ ငါးေျခာက္။ ႏွမ္းကို ကြ်န္ေတာ္က တခါတေလမွသာစားလို႔ ေနၾကာေစ့ေလွာ္ (ဒီမွာက အခြံ သင္ထားျပီးသား) ကို ေထာင္းျပီးအေပၚက ျဖဴးထားတာ။ ေမႊးျပီး ေကာင္းတယ္။ ခဏေနေတာ့ ဗူးသီးေၾကာ္ပန္းကန္ ေရာက္လာတယ္။ ဓါတ္ပံုရိုက္ခ်င္လာတယ္။ စားလက္စ အစားအေသာက္ပံုအတြက္ ကန္ေတာ့ပါ။

သူမ်ားကို စားစရာေကြ်းရင္ အက်န္ကို မေကြ်းရပါ။ မစားခင္ကတည္းက လူၾကီးကို ဦးခ်ထားရတယ္။ လက္ေဆာင္ေပးရင္ အသစ္ျဖစ္ရတယ္။ ေဖ့စ္ဘြတ္မွာ စားေသာက္ေနတဲ့ပံုေတြ တင္ၾကတယ္။ တဝက္တပ်က္၊ စားၾကြင္းစားက်န္ပံုေတြက မဆီေလ်ာ္ပါ။

မႏွစ္ကပံုသာျဖစ္ပါတယ္။ မနက္မွာဘာလာမလဲ မသိ။ နတ္ေတာ္ပဲကို ေရစိမ္ျပီး စစ္ထားတာျမင္ထားတယ္။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၁-၁-၂ဝ၁၇
၁-၁-၂ဝ၁၉

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

ဆိုရွယ္လစ္ေခတ္၏ ေကာင္းကြက္ကိုရွာျခင္း

လုပ္သားျပည္သူႏွင့္ ဦးၾကီးဟု အေခၚခံရသူမ်ား၏ စကားဝိုင္းမွာ ေျပာၾကတယ္။ လုပ္သားျပည္သူ- အဲဒါ ငစိန္နဲ႔ မီးဒုန္းေခတ္ ဦးၾကီး - ဆန္တျပည္ ၆၅ ျပ...