Pork Curry ဝက္သားဆီျပန္
ႏွစ္သစ္ကူး ဆုေတာင္းစာေတြ မႏွစ္ကေလာက္ေတာ့ မမ်ားေသးပါ။ ဆုေတာင္းစာေတြလာရင္ ေတာဘုန္းၾကီးေက်ာင္းကို သတိရတယ္။
ဆြမ္းေလာင္ပြဲေတြမွာ ဟိုအိမ္ကဆြမ္းဟင္းတမ်ိဳး သည္အိမ္ကတမ်ိဳး ေလာင္းလွဴၾကတယ္။ ေတာမွာ ရတဲ့အသားဟင္းကို အိမ္တိုင္းလိုလိုက ဆြမ္းဟင္းလုပ္ၾကရတာ။ ဟင္းခ်က္နည္းလက္ရာကေတာ့ မတူၾကပါ။ နႏြင္းမံႈ အနည္းအမ်ားမတူ။ အစပ္ ပါ မပါ မတူ။ အရည္နဲ႔ ဆီပါတာမတူ။ အေရာအေႏွာထည့္တာလည္း မတူၾကပါ။ ဘုန္းေတာ္ၾကီးေတြ ဘုန္းေပးရတာ အဆင္ေျပပါတယ္။ ခုေခတ္ေတာ့ သိပ္မသိပါ။
ခုေခတ္ဆုေတာင္းစာေတြက ဘာနဲ႔တူလဲဆိုေတာ့ ကိုယ္တိုင္ခ်က္ျပဳတ္ၾကတာ မဟုတ္။ ဆိုင္ကေန ဝယ္ၾကတာ။ ဆိုင္ကလည္း မ်ားမ်ားရွိပံုမရ။ ဆုေတာင္းစာေတြ၊ ပံုေတြ၊ ဗီဒီယိုေတြက ထပ္ေနတယ္။ ဝက္သားဆီျပန္ေတြခ်ည္းပဲ။ မနက္ျပန္ညျပန္ အီေနာက္ေနတာပဲ။
အိပ္မွာျပဳတ္တဲ့ပဲက တခြက္တေလသာပါတယ္။ ကိုယ္တိုင္ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးကလည္း မနည္းလိုက္ရွာရတယ္။ ကိုယ္ပိုင္လက္နဲ႔ လုပ္တတ္တဲ့သူ အေတာ္ရွားသြားျပီ။ အကုန္ အတုေတြခ်ည္းပဲ။
(ဝက္သားမစားသူမ်ား ကန္ေတာ့ပါ)
ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၃၀-၁၂-၂ဝ၁၈
ဆြမ္းေလာင္ပြဲေတြမွာ ဟိုအိမ္ကဆြမ္းဟင္းတမ်ိဳး သည္အိမ္ကတမ်ိဳး ေလာင္းလွဴၾကတယ္။ ေတာမွာ ရတဲ့အသားဟင္းကို အိမ္တိုင္းလိုလိုက ဆြမ္းဟင္းလုပ္ၾကရတာ။ ဟင္းခ်က္နည္းလက္ရာကေတာ့ မတူၾကပါ။ နႏြင္းမံႈ အနည္းအမ်ားမတူ။ အစပ္ ပါ မပါ မတူ။ အရည္နဲ႔ ဆီပါတာမတူ။ အေရာအေႏွာထည့္တာလည္း မတူၾကပါ။ ဘုန္းေတာ္ၾကီးေတြ ဘုန္းေပးရတာ အဆင္ေျပပါတယ္။ ခုေခတ္ေတာ့ သိပ္မသိပါ။
ခုေခတ္ဆုေတာင္းစာေတြက ဘာနဲ႔တူလဲဆိုေတာ့ ကိုယ္တိုင္ခ်က္ျပဳတ္ၾကတာ မဟုတ္။ ဆိုင္ကေန ဝယ္ၾကတာ။ ဆိုင္ကလည္း မ်ားမ်ားရွိပံုမရ။ ဆုေတာင္းစာေတြ၊ ပံုေတြ၊ ဗီဒီယိုေတြက ထပ္ေနတယ္။ ဝက္သားဆီျပန္ေတြခ်ည္းပဲ။ မနက္ျပန္ညျပန္ အီေနာက္ေနတာပဲ။
အိပ္မွာျပဳတ္တဲ့ပဲက တခြက္တေလသာပါတယ္။ ကိုယ္တိုင္ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးကလည္း မနည္းလိုက္ရွာရတယ္။ ကိုယ္ပိုင္လက္နဲ႔ လုပ္တတ္တဲ့သူ အေတာ္ရွားသြားျပီ။ အကုန္ အတုေတြခ်ည္းပဲ။
(ဝက္သားမစားသူမ်ား ကန္ေတာ့ပါ)
ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၃၀-၁၂-၂ဝ၁၈
Comments
Post a Comment