ခရမ္းကေဆာ့သီး

အိမ္ျပင္ အပင္ရိပ္မွာ တဆိတ္နားေနခ်င္လို႔တဲ့ အျပင္ေလရွဴခ်င္လို႔တဲ့ အရိပ္သည္လည္းေကာင္း ေလသည္လည္းေကာင္း က်န္းမာေစပါ၏။

၁။ တိတ္ဆိတ္ ၿငိမ္သက္ျခင္းနဲ ့သဘာဝကို က်မတို ့ႏွစ္သက္တယ္ ဆရာ။

အဲဒီမွာထိုင္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴအခြံႏႊာတာတဲ့။

၂။ ႀကက္သြန္ျဖဴခြါတာ ဆရာ့အတြက္ ငံၿပာရည္ေႀကာ္ ေႀကာ္ဖို ့ျဖစ္မွာပါ ။

ကြ်န္ေတာ္တို႔က ငံျပာရည္ေၾကာ္လို႔ မေခၚပါ။ ေဖ်ာ္တာ ခ်က္တာလို႔သာ ေခၚတယ္။

ကေန႔ည ခရမ္းကေဆာ့သီးေထာင္းတယ္။ တေန႔က တျခားျမိဳ႕တခုကေနလာသူက ေနယူလာတာ။ အသီးေရာ အပင္ပါ။ ညေနက ခရမ္းကေဆာ့သီးကို ေလွာ္ျပီး ငပိ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ေထာင္းတယ္။ အစပ္ကေတာ့ ကေလးျမိဳ႕ကေနပို႔ထားတဲ့ ခ်င္းငရုတ္သီးေျခာက္မႈန္႔။

စားေကာင္းေပမဲ့ ေထာင္းေပးသူက အငန္ေရွာင္သူျဖစ္လို႔ မစားပါ။ ေဆာရီး။ ပဲဟင္းထဲကို အိမ္အပင္က ခရမ္းသီးတလံုး ေရာထည့္တာကိုေတာ့ ႏွစ္ေယာက္လံုးစားၾကတယ္။

ကေစာ့သီးလို႔ ေရးၾကတာမ်ားတယ္။ ကြ်န္ေတာ္တို႔က ငယ္ငယ္ေလးကတည္းက ကေဆာ့သီးသံနဲ႔ေျပာဆိုၾကတယ္။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၂၉-၇-၂၀၂၀

Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

တခုတ္တရ