Sunday, April 26, 2020

Butterfly Bean ပဲလိပ္ျပာ

ဟင္းသံုးခြက္
ပဲလိပ္ျပာရြက္ခ်က္
ဆူးပုပ္ၾကီးရြက္ေၾကာ္
အမဲဝမ္းတြင္းသားဟင္း

ေဒလီမွာေနစဥ္က ဝမ္းတြင္းသားကို အက်အန အခ်ိန္အေတာ္ကုန္ခံျပီး သန္႔ရွင္းရတာကို အမွတ္ရတယ္။ ဒီမွာကေတာ့ သန္႔ထား ရွင္းထားျပီးသား ရတယ္။



ေဒလီမွာေနစဥ္က ဝမ္းတြင္းသားကို အက်အန အခ်ိန္အေတာ္ကုန္ခံျပီး သန္႔ရွင္းရတာကို အမွတ္ရတယ္။ ဒီမွာကေတာ့ သန္႔ထား ရွင္းထားျပီးသား ရတယ္။

ေျပာၾကပါမည္ ဆူးပုပ္ၾကီး။ ေသြးတိုးနည္းနည္းရွိသူေရာ မရွိသူပါ အတူစားၾကတယ္။ ကြ်န္ေတာ္က ေန႔လယ္စာစားျပီးတိုင္း ခဏတာ ေမွးေလ့ရွိတယ္။ ကေန႔ေတာ့ ေန႔လယ္စာစားျပီး အခုထိ ေမွးခ်င္စိတ္မရွိေသး။

ပဲလိပ္ျပာရြက္စားေနရင္း အဲဒီအပင္ကပဲက ဘာလဲ ေမးၾကည့္မိတယ္ အေျဖမရေသး။ စားေကာင္တယ္။ စားေကာင္းၾကပါေစ။

ကြန္မင့္တခုက ေျဖေပးတယ္။ ပဲလိပ့္ျပာက ပဲေထာပတ္လိုအျပားျကီးျကီး အစိမ္း အတိုင္းဘဲ အခြံေလး ခြာျပီး နွပ္စားပါတယ္ ဆရာ။ စားလို့ေကာင္း ပါတယ္ ပဲျကီးလိုအနံ့ မရွိပါဆရာ။

ေက်းဇူး။ ပဲလိပ့္ျပာလို႔ေရးတာမွာ ေအာက္ျမစ္ အပိုပါေနတယ္။ ခ်က္စားရင္ ဆားေလးသလိုျဖစ္တယ္။ Smile!

တကယ္လည္း ဟင္းက ခပ္ေလးေလးအရသာရွိတယ္။

စာမတတ္ လမ္းဖတ္။ ပဲမသိ ေဖ့စ္ဘြတ္တင္ၾကည့္။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၂၆-၄-၂၀၂၀

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

ဆိုရွယ္လစ္ေခတ္၏ ေကာင္းကြက္ကိုရွာျခင္း

လုပ္သားျပည္သူႏွင့္ ဦးၾကီးဟု အေခၚခံရသူမ်ား၏ စကားဝိုင္းမွာ ေျပာၾကတယ္။ လုပ္သားျပည္သူ- အဲဒါ ငစိန္နဲ႔ မီးဒုန္းေခတ္ ဦးၾကီး - ဆန္တျပည္ ၆၅ ျပ...