Bitter melon gourd ျကက္ဟင္းခါးသီး

၁။ ျကက္ဟင္းခါးသီးေရာဆရာ

၂။ ဆရာခင္ဗ်ာ ႀကက္ဟင္းခါးသီးကေသြးတိုးရွိပါတယ္ စားသုံးလို့ရပါသလား

တင္ထားတဲ့စာ ဖတ္ရင္ ေသြးတိုးေစတာ ဘာေတြလဲ သိပါမယ္။

ေသြးတိုးနဲ႔မသင့္တဲ့အစားအစာ အဓိက ၅ မ်ိဳးနဲ႔ ေနာက္တအုပ္စုရွိတယ္။ ရမ္းေျပတာမဟုတ္၊ သုေတသနလုပ္ထားတာ။

1. Salt ဆိုဒီယမ္ကလိုရိုက္ ေခၚ ဆား၊
2. Frozen pizza ပစ္ဇာ
3. Pickles တည္ခ်ဥ္မ်ား
4. Canned or bottled products ဗူးသြပ္ အစာမ်ား
5. Sugar သၾကားနဲ႔ သၾကားပါအစာမ်ား

ပံုေတြကို ဘာသာမျပန္ေတာ့ပါ။ ျကက္ဟင္းငါးသီးရဲ႕ ေကာင္းက်ိဳးေတြ။ ေနာက္ထပ္လည္း ရွိေသးတယ္။ မေကာင္းက်ိဳး ေရးတာ အခုထိေတာ့ မေတြ႔ေသးပါ။ ဗမာလိုေရးတာေတြေတာ့ ရွာမဖတ္ပါ။ ေဆာရီး။

ဘယ္အစာကိုစားစား ေရာခ်က္တာ တြဲစားတာထဲမွာ အထက္က ၅ မ်ိဳးပါေနရင္ေတာ့ ေသြးတိုးနဲ႔ မသင့္ပါ။ အဲတာေတြစားျပီး ျကက္ဟင္းငါးသီးျဖစ္ျဖစ္ တမာရြက္ျဖစ္ျဖစ္ ရန္မလုပ္ပါနဲ႔။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၂၂-၂-၂၀၂၀

Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

တခုတ္တရ