ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ဋီကာ

ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္စာေရးေတာ့ ႏွမ္းဖတ္နဲ႔ ပဲဖတ္ကို ခြဲျခားေျပာၾကတယ္။ အရင္တင္စဥ္ကလည္း အဲလိုကြန္မင့္ေတြလာပါတယ္။ အေရာင္မတူတာကို ေထာက္ျပၾကတယ္။

ဆီးၾကိတ္တာေတြက အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိတာ မွန္တယ္။ အရင္ကေတာ့ ႏွမ္းနဲ႔ ေျမပဲဆံကိုသာ သံုးၾကတယ္။ ႏွမ္းမွာ ႏွမ္းလွ်င္နဲ႔ ႏွမ္းၾကီးလို႔ အရင္ေပၚေနာက္ေပၚ။ ေနာက္ေတာ့ ႏွမ္းနက္၊ ပန္းႏွမ္းနဲ႔ ေနၾကာသံုးၾကတယ္။

ဒီတိုင္းျပည္မွာ ဆီထြက္ေအာင္လုပ္တာေတြက ပိုမ်ားတယ္။ သံလြင္ဆီ၊ ေျမပဲဆီ၊ ေနၾကာဆီ၊ အုန္းဆီ၊ စားအုန္းဆီ၊ ဝါေစ့ဆီ၊ ႏွမ္းဆီ၊ စပ်စ္ေစ့ဆီ၊ ပဲပုပ္ဆီ၊ မက္မြန္ေစ့ဆီ၊ သစ္ၾကားသီးဆီ၊ ကင္ႏိုလာဆီ၊ ေျပာင္းဆီ၊ ၾကက္ဆူဆီ၊ ေထာဖတ္၊ ဝက္ဆီ စသည္။

ဆီျဖစ္ေအာင္က်ိတ္တာတိုင္းမွာ အဖတ္ထြက္တယ္။ အဲတာကို ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္လို လုပ္ႏိုင္မယ္ထင္ပါတယ္။ အေခၚကေတာ့ ဘာကိုလုပ္လုပ္ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္လို႔ ေရာေခၚၾကတာမ်ားတယ္။ ကြ်န္ေတာ္က အမ်ားၾကီး မသိပါ။ စားတာသာ တတ္တယ္။

စကားအရာမွာ ဓါတ္သိႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္လို႔လည္း ရွိတယ္။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၂၀-၂-၂၀၂၀

Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

Furamin BC သံဓါတ္အားေဆး