Corn ေျပာင္းစားနည္း
ဆရာ အင္ဒီးယားမွာ ေျပာင္းကို ဘယ္လိုစားၾကပါသလဲ။
ဆရာ့ေမးတာကို ဆရာကေတာ္ကို ေမးျပီး ေရးပါရေစ။
ေျပာင္းမႈန္႔ကို ဂ်ံဳနဲ႔လုပ္တဲ့အစာေတြလုပ္သလို သံုးပါတယ္။ ရိုတီး (အိုးကင္းပူတိုက္)၊ ပူရီ (ဆီနည္းနည္းနဲ႔ေက်ာ္)၊ ပလာတာ။ ေျပာင္းမႈန္႔ + ဂ်ံဳမႈန္႔ + ဆန္မႈန္႔ + ဘာလီမႈန္႔ + ဆတ္မႈန္႔ ဆတူေရာျပီး ပရက္ရွာကြတ္ကာထဲမွာ ျပဳတ္တယ္။ အမွန္က အမႈန္႔မျဖစ္ေသးတဲ့အရြယ္အစား၊ ဂရင္ညဴးလ္အဆင့္ျဖစ္တယ္။ အသီးတမ်ိဳးမ်ိဳး၊ အေစ့အဆံတမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ေရာစားၾကတယ္။ ကြန္းဖလိပ္ ေခၚ ေျပာင္းမႈန္႔ကိုေတာ့ မနက္စာအျဖစ္ ႏြားႏို႔နဲ႔ေရာျပီးစားေသာက္တယ္။ အဲတာကေတာ့ အေနာက္ႏိုင္ငံေတြမွာ ဘရိတ္ဖတ္စ္ျဖစ္တယ္။ ေဟာ္တယ္တိုင္းမွာလဲ အဲတာရတယ္။ ပံုစံ၊ အေရာင္အေသြး၊ အရြယ္မ်ိဳးစံုနဲ႔လုပ္တယ္။
ကေလးေတြအတြက္ျဖည့္စြက္စာကို Rice cereal, Oatmeal cereal, Barley cereal အမႈန္႔စံုနဲ႔လုပ္တယ္။ ေျပာင္းဖူးမွာေတာ့ ထြက္တဲ့နယ္အလိုက္ ေကာင္းတာနဲ႔ ပိုေကာင္းတာမတူၾကပါ။ အိႏိၵယ-ျမန္မာနယ္စပ္ကေန မွာရတယ္။ မီဇိုရမ္ကလာတဲ့ ေျပာင္းဖူးထက္ မဏီပူနယ္စပ္ကလာတာက ပိုေကာင္းတယ္။ ဇုိမီးေတြ လုပ္တာက ေျပာင္းဖူးကို ၾကပ္တင္ေသးတယ္။ ကြ်န္ေတာ့္ ဒုတိယေျမးေတာင္ နယ္စပ္ေျပာင္းဖူးက ေဒလီမွာဝယ္ရတာထက္ ပိုေကာင္းတာသိတယ္။
ကြ်န္ေတာ္ကေတာ့ ေယာေျပာင္းဖူးကို ပိုၾကိဳက္တယ္။ မစားရတာ ၂၇ ႏွစ္ျပည့္ျပီ။
ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၂ဝ-၁၁-၂ဝ၁၇
၂ဝ-၁၁-၂ဝ၁၈
ဆရာ့ေမးတာကို ဆရာကေတာ္ကို ေမးျပီး ေရးပါရေစ။
ေျပာင္းမႈန္႔ကို ဂ်ံဳနဲ႔လုပ္တဲ့အစာေတြလုပ္သလို သံုးပါတယ္။ ရိုတီး (အိုးကင္းပူတိုက္)၊ ပူရီ (ဆီနည္းနည္းနဲ႔ေက်ာ္)၊ ပလာတာ။ ေျပာင္းမႈန္႔ + ဂ်ံဳမႈန္႔ + ဆန္မႈန္႔ + ဘာလီမႈန္႔ + ဆတ္မႈန္႔ ဆတူေရာျပီး ပရက္ရွာကြတ္ကာထဲမွာ ျပဳတ္တယ္။ အမွန္က အမႈန္႔မျဖစ္ေသးတဲ့အရြယ္အစား၊ ဂရင္ညဴးလ္အဆင့္ျဖစ္တယ္။ အသီးတမ်ိဳးမ်ိဳး၊ အေစ့အဆံတမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ေရာစားၾကတယ္။ ကြန္းဖလိပ္ ေခၚ ေျပာင္းမႈန္႔ကိုေတာ့ မနက္စာအျဖစ္ ႏြားႏို႔နဲ႔ေရာျပီးစားေသာက္တယ္။ အဲတာကေတာ့ အေနာက္ႏိုင္ငံေတြမွာ ဘရိတ္ဖတ္စ္ျဖစ္တယ္။ ေဟာ္တယ္တိုင္းမွာလဲ အဲတာရတယ္။ ပံုစံ၊ အေရာင္အေသြး၊ အရြယ္မ်ိဳးစံုနဲ႔လုပ္တယ္။
ကေလးေတြအတြက္ျဖည့္စြက္စာကို Rice cereal, Oatmeal cereal, Barley cereal အမႈန္႔စံုနဲ႔လုပ္တယ္။ ေျပာင္းဖူးမွာေတာ့ ထြက္တဲ့နယ္အလိုက္ ေကာင္းတာနဲ႔ ပိုေကာင္းတာမတူၾကပါ။ အိႏိၵယ-ျမန္မာနယ္စပ္ကေန မွာရတယ္။ မီဇိုရမ္ကလာတဲ့ ေျပာင္းဖူးထက္ မဏီပူနယ္စပ္ကလာတာက ပိုေကာင္းတယ္။ ဇုိမီးေတြ လုပ္တာက ေျပာင္းဖူးကို ၾကပ္တင္ေသးတယ္။ ကြ်န္ေတာ့္ ဒုတိယေျမးေတာင္ နယ္စပ္ေျပာင္းဖူးက ေဒလီမွာဝယ္ရတာထက္ ပိုေကာင္းတာသိတယ္။
ကြ်န္ေတာ္ကေတာ့ ေယာေျပာင္းဖူးကို ပိုၾကိဳက္တယ္။ မစားရတာ ၂၇ ႏွစ္ျပည့္ျပီ။
ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၂ဝ-၁၁-၂ဝ၁၇
၂ဝ-၁၁-၂ဝ၁၈
Comments
Post a Comment