Hard-Boiled Egg Vs Fried Egg ၾကက္ဥေၾကာ္နဲ႔ ၾကက္ဥျပဳတ္

မနက္က ေကာဖီနဲ႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ပန္းကန္လာတာကို ပံုေတာ့ရိုက္ထားလိုက္ျပီး မသံုးခဲ့ရပါ။ ကေန႔ ေမးတာေတြ မ်ားတယ္။ အခုမွသာ ပံုနဲ႔ဆိုင္တာေလး ေရးပါမယ္။

• က်က္ေအာင္ျပဳတ္ထားတဲ့ၾကက္ဥျပဳတ္မွာ ၇၇ ကယ္လိုရီပါတယ္။ ျပည့္ဝဆီ ၅ ဂရမ္ရမယ္။
• ၾကက္ဥေၾကာ္္ကေန ၉ဝ ကယ္လိုရီရတယ္။ ျပည့္ဝဆီ ၂ ဂရမ္ရမယ္။
• ၾကက္ဥေၾကာ္ကို ဟင္းသီးဟင္ရြက္ဆီနဲ႔ေၾကာ္ထားရင္ အဆီ ၇ ဂရမ္ရမယ္။ ျပည့္ဝဆီ ၂ ဂရမ္ပါမယ္။
• ၾကက္ဥေၾကာ္ေရာ ၾကက္ဥျပဳတ္ေရာကေန ပရိုတင္း ၆ ဂရမ္ရမယ္။
• ၾကက္ဥေၾကာ္မွာ သံဓါတ္နည္းနည္းေလးပိုပါတယ္။ တေန႔တာ ကယ္လိုရီ ၂ဝဝဝ လိုသူအတြက္ လိုအပ္ခ်က္ရ့ဲ ၅% ျဖစ္တယ္။ အျပဳတ္ကေန ၃% ရမယ္။
• ႏွစ္မ်ိဳးလံုးကေန ကယ္လ္စီယမ္အတြက္ RDA ၂-၃% ရမယ္။ ေဖါ့စ္ဖါးရပ္စ္ ၁ဝ% ရမယ္။ ဗီတာမင္ ဘီ ၂ ဓါတ္ ၁၄% နဲ႔ ဘီ ၁၂ ဓါတ္ ၁၁% ရမယ္။ ဆယ္လင္နီယမ္ ၂၂% ရမယ္။
• ၾကက္ဥတလံုးမွာ ကိုလက္စေထာ ၂၁ဝ မီလီဂရမ္ပါတယ္။ ေၾကာ္တာ ျပဳတ္တာမွာ မထူးျခားပါ။

ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
၂၃-၁၁-၂၀၁၈

Comments

Popular posts from this blog

က်န္းမာျခင္းသည္ လာဘ္တပါး

တခုတ္တရ